Skip to main content
Home » Muskel og skjelett » Trening gir en kropp som tåler større påkjenninger
Muskel og skjelett

Trening gir en kropp som tåler større påkjenninger

Treningsinfluenser Suzanne Svanevik. Foto: Privat

Kroppen er laget for å være i fysisk aktivitet og i bevegelse. Treningsinfluenser Suzanne Svanevik mener trening er bra for så mangt, både for å forebygge skader og smerter, og for den mentale helsen.

– Vi er fra naturens side designet for å gå, løpe, hoppe, krype og løfte med egen kroppsvekt, og med noe som har en vekt og tyngde. Er man aktiv får man også en sterkere kropp som tåler mer påkjenning. Jeg tror man kan være mer utsatt for skader og smerter ved ikke å trene, sier Svanevik, som understreker at hun ikke er noen ekspert på området, og at hun uttaler seg basert på egne erfaringer og det hun personlig mener er riktig.

– Hvis man jobber med øvelser som har fullt bevegelsesutslag, vil jeg også tro at man kan påvirke stivhet og smerter i en positiv retning, sier hun.

Tenk prestasjon, ikke utseende

For å komme i gang med trening, anbefaler Svanevik at man ikke kun har utseendebaserte mål med treningen.

– Jeg tror det er viktig å ha prestasjonsbaserte mål som igjen gir mestring når man klarer dem. Og så er det kjempeviktig å finne en aktivitet som er gøy, og gjerne oppsøke sosiale miljøer som driver med denne aktiviteten. Gjør man det, har man det kjekt på trening og da fortsetter man, sier hun.

Blir i bedre humør

– For meg betyr trening utrolig mye for min mentale og fysiske helse. Man får et mer positivt syn på seg selv, det blir lettere å møte utfordringene i hverdagen, og man blir i generelt bedre humør av det, sier Svanevik.

Treningsforbildet begynte å legge ut treningsvideoer allerede som tenåring. Siden har det gått slag i slag, og i dag jobber hun som treningsinfluenser på fulltid. Hun har over 378.000 følgere på Instagram og over 20.000 abonnenter på YouTube.

Trener i svangerskapet

I november venter Svanevik og samboeren en liten jente. Svanevik har trent gjennom hele graviditeten, og har planer om å fortsette med det.

– Det er selvfølgelig annerledes og jeg må ta mer hensyn, men jeg har vært utrolig heldig med mitt svangerskap hittil. Jeg er flink å lytte til kroppen min, og gjør aldri noe som føles ukomfortabelt og som kan være til risiko for min baby. Vi er alle forskjellige og alle svangerskap er ulike, så man kan aldri og må aldri sammenligne seg med andre, sier hun.

Av Marte Frimand

Next article