Home » Mannens helse » Derfor bør menn med overaktiv blære oppsøke lege med en gang
Sponset

Manglende blærekontroll er et tema de fleste menn synes er ubehagelig å snakke om. Det mange ikke er klar over, er at problemet også rammer flere hundre tusen andre nordmenn – og det finnes enkle grep som kan utgjøre stor forskjell.

Sjekk om du bør oppsøke lege for den tabubelagte sykdommen – og hvilke tiltak som kan hjelpe

Ca. 450 000 (1) (2)   nordmenn over 40 år sliter med overaktiv blære eller inkontinens. Det medfører gjerne flere ubehagelig plager. Man lekker etter dobesøk, må stå opp for å tisse i løpet av natten og klarer rett og slett ikke å holde seg når blæren kaller.

På tross av at det er nesten en halv million nordmenn som opplever dette, kan det for mange være flaut og pinlig å snakke om. Temaet er tabubelagt og mange vegrer seg til og med for å prate med legen sin om det.

Sjekk om du bør oppsøke lege for din overaktive blære – ta den enkle testen her og se hva som kan hjelpe deg.

Lege: – Det finnes både medisiner og mindre inngrep

Det mange kanskje ikke er klar over er at en legekonsultasjon kan utgjøre en stor forskjell for livskvaliteten. Ettersom problemet er såpass utbredt er det gjort mye forskning på feltet.  Ifølge urolog ved Aleris, Espen Kvan, kan enkle metoder være med å forbedre hverdagen drastisk.

– Det finnes både medisiner og mindre kirurgiske inngrep og dette er behandlinger som har eksistert i lang tid, forteller han.

Derfor vil en kort konsultasjon hos fastlegen være til stor hjelp for å kartlegge problemet.

Hos legen vil man som oftest bli bedt om å fylle ut et skjema som kartlegger drikke- og vannlatningsvaner. På denne måten kan det vurderes hva slags type overaktiv blære man lider av, samt hvilken behandling det er behov for.

Ta den enkle testen og se hvilke tiltak som kan hjelpe akkurat deg med din lidelse. Få svaret etter 5 enkle spørsmål HER (3) !

(1)www.ssb.no 27.02.2020

(2) Milsom I, Abrams P, Cardozo L et al. “How widespread are the symptoms of an overactive bladder and how are they managed? A population-based prevalence study >/= 40 year”BJU Int. 2001 Jun;87(9):760-6.

(3) Blæren.no

URO_2020_0066_NO

Neste artikkel