Skip to main content
Home » Sjeldne sykdommer » Kommunikasjonshjelpemidler for personer med ALS
Sponset

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en ervervet nevrologisk sykdom som rammer nerveceller i hjernen og ryggmargen. Det påvirker gradvis en persons evne til å gå, bruke hendene, snakke, spise og til slutt puste. 

Når de utvikler problemer med å snakke, starter det vanligvis som en sporadisk, mild sløring av ord og nedgang i talehastigheten. Det blir deretter mer alvorlig inntil tale blir vanskelig for andre å forstå eller ikke fungerer i det hele tatt.

Øyestyringsteknologi

Tobii Dynavox leverer hjelpemidler for å kompensere for eller erstatte egen tale, og våre hjelpemidler kan søkes om til NAV Hjelpemiddelsentral.

I-Series er et kommunikasjonshjelpemiddel med verdensledende øyestyringsteknologi. For personer med ALS kan dette hjelpemiddelet være helt avgjørende for å kunne kommunisere verbalt med venner og familie, og for å leve et mer selvstendig liv.

TD Pilot er et Apple-sertifisert betjeningshjelpemiddel for øyestyrt tilgang til iPad. Med dette hjelpemiddelet kan du bruke favorittappene dine som sosiale medier, spill, lydbøker, streamingtjenester m.m. kun ved hjelp av blikket.

Next article