Skip to main content
Home » Kvinnens helse » Gravid eller småbarnsmor? Endelig digitaliseres kvinnehelsen
Sponset

Informasjonsbehovet som gravid eller småbarnsmor er stort, men det kan være tungvint å finne frem i jungelen av helseinformasjon der ute. Det er det heldigvis slutt på nå – med Helseoversikt får du samlet alt du trenger å vite i denne viktige fasen av livet.

Helseoversikt er en norskutviklet og gratis app som gir gravide og småbarnsforeldre i Norge trygg helseinformasjon samlet på ett sted. Med tilgang til riktige og relevante helseråd tilgjengelig på mobilen til enhver tid, slipper du å søke febrilsk rundt på nettet med risikoen for å havne hos kilder som kommer med feil eller mangelfull informasjon. Det er også slutt på behovet for papirbrosjyrer med helseråd som du får utdelt på mange norske helsestasjoner og legekontor, og korktavler med «nyhetsoppslag» i gangene. Med Helseoversikt har det med andre ord blitt enklere å ta trygge helsevalg for deg og dine barn.

Norskutviklet og gratis app som gir deg trygge helseråd

– Gravide er informasjonssøkende, og de ønsker å gjøre det beste for barnet i magen. Det er enorme mengder med informasjon der ute rettet mot dem. Med Helseoversikt er det enklere og tryggere for dem. De slipper å undre seg over om rådene er riktige og de får relevant informasjon gjennom hele svangerskapet, sier Kjersti Kellner, som er avdelingsjordmor i Bydel Grünerløkka i Oslo.

Helsestasjonen er én av mange i Norge som bruker appen fra Helseoversikt aktivt i hverdagen. I disse kommunene kan helsepersonell senke skuldrene, og vite at innbyggerne får viktig og korrekt informasjon utover den de får direkte fra jordmor, helsesykepleier eller lege.

Norske helsestasjoner blir digitale

Helseoversikt er laget for å fungere i tett samspill med fysisk helsetjeneste. På de fleste steder i Norge er helsestasjonene et viktig tjenestetilbud til gravide og småbarnsforeldre. Noen temaer og verktøy egner seg imidlertid best for innbyggerne å løse digitalt. I andre sammenhenger gir det tryggere og bedre helsetjeneste om tjenesten leveres i et fysisk møte med lege, helsesykepleier eller jordmor.

– Ved at de gravide i bydelen vår bruker Helseoversikt, øker også kvaliteten på de fysiske konsultasjonene vi har her på helsestasjonen. Den gravide leser om viktige temaer hjemme, og vi ber de forberede seg til konsultasjonene ved å notere spørsmål de har. På den måten blir samtalen med jordmor mer målrettet, forteller Kellner.

– Ved at de gravide i bydelen vår bruker Helseoversikt, øker også kvaliteten på de fysiske konsultasjonene vi har her på helsestasjonen, forteller Kellner.

Trygghet til alle gravide

Forskning viser at kvinnen i større grad er tilbøyelig til å gjøre livsstilsendringer i svangerskapet. Ved å gi kvinnen riktig helseinformasjon og et best mulig tjenestetilbud i denne fasen, skapes det mange positive helsemessige gevinster.

– Jeg føler meg tryggere ved at jeg kan stole på at informasjonen er fra sikre kilder og utviklet av helsepersonell. Jeg er innom Helseoversikt flere ganger i uken, og det gjør meg mer forberedt på de endringene kroppen gjennomgår i svangerskapet, sier Mari Colbjørnsen Sletten.

Mari er gravid i svangerskapsuke 38 og hun bruker Helseoversikt for å sikre at hun tar riktig helsevalg for seg og barnet i magen.

Helseoversikt i hele landet

I dag brukes Helseoversikt av gravide og småbarnsmødre i alle kommuner i Norge. Appen brukes blant annet til å få trygge helseråd, følge fosterets utvikling eller vekstkurver til barnet, se videokurs, høre på podcaster og til å holde styr på timeavtaler med helsestasjonen eller legen. 65 kommuner har allerede lagt inn lokal informasjon rettet mot sine innbyggere som bruker Helseoversikt, slik at helsestasjonens tjenestetilbud er lett tilgjengelig i en trygg plattform for hele landets gravide og småbarnsforeldre.

– Vi gir gravide beskjed om å laste ned Helseoversikt når de ringer for å avtale første time med jordmor. Dette blir da et viktig og nyttig verktøy for de gravide gjennom svangerskapet og videre inn i småbarnsfasen, avslutter Kellner.

Fakta

Hva er Helseoversikt?

– Startup med tilholdssted i Oslo.
– Har bygget en digital helseplattform som gir innbyggerne økt helseforståelse gjennom nye måter å presentere viktig og riktig informasjon på.
– Fjerner papirbrosjyrer en ofte får på legekontorer, sykehus og helsestasjoner, og unngår at en må lete overalt på nettet etter informasjon som er viktig og riktig for deg.
– Plattformen er laget i tett samspill med fysisk helsetjeneste – Helseoversikt sin kommuneportal revolusjonerer måten å kommunisere til innbyggerne for å skape det beste tjenestetilbudet.
– Helseoversikt hjelper i dag kommuner over hele landet med å forbedre folkehelsen, få mer fornøyde innbyggere og redusere kostnader.
– Helseoversikt har i dag en app for gravide og småbarnsforeldre med barn 0-5 år, og har brukere over hele Norge.

Av Alexander Rein

Next article