Home » Psykisk helse » – Å gi av seg selv er den beste følelsen
Psykisk helse

– Å gi av seg selv er den beste følelsen

I fjor vant Hunter den nasjonale prisen Årets Nykommer i Frivilligheten som deles ut av Frivillighet Norge og rekrutteringsportalen Frivillig.no. Foto: Frivillighet Norge/CF Salicath

Hunter Bjerkeli (21) har selv kjent på utfordringer med å være «annerledes» og ikke passe inn. I fjor startet han møteplassen «Skeiv Kafe» i Flekkefjord, i samarbeid med Flekkefjord Frivilligsentral. Møteplassen er ikke bare for skeive, men et trygt sted man kan skape et sosialt nettverk med andre.

– Jeg har vokst opp med det at det å hjelpe andre gir noe til seg selv, sier Hunter.

– Selv om det for meg egentlig ikke er så spesielt, så for andre kan den ene tingen påvirke så mye i livet deres. Og hvis jeg bare kan gjøre den ene tingen så er jeg fornøyd.

Hunter står opp for mange som kjenner på utenforskap på grunn av sin seksuelle legning, viser et ansikt og bidrar til et mangfoldig lokalsamfunn.

­­– Å bo midt i bibelbeltet og være skeiv er en veldig vanskelig ting. Og selv om man har kommet veldig mye lenger nå enn det man var før, er det likevel ekstremt vanskelig. Så vi fant ut at vi måtte starte opp noe slik at folk faktisk kunne møte folk og kunne se at «det er ikke bare deg». Fordi det har vært en vanskelig ting for meg.

Hunter kan ikke ha en vanlig jobb og det å være frivillig har gitt han mål og mening i livet.

Hunter Bjerkeli. Foto: Tor Sindre Tjomlid

– Det å kunne gjøre noe frivillig krever litt mindre enn en jobb, samtidig som det krever mye. Men det er liksom akkurat nok, sier Hunter

Hunter har alltid vært opptatt av å gi av seg selv. I fjor vant han den nasjonale prisen Årets Nykommer i Frivilligheten som deles ut av Frivillighet Norge og rekrutteringsportalen frivillig.no. Prisen ble delt ut av Stortingspresidenten foran et stort publikum og ga Hunter et skikkelig boost for sin innsats.

Stortingspresidenten ble inspirert av Hunter

– Det var inspirerende å høre om hvordan Hunter startet opp en skeiv kafe. Det er viktig for oss alle med møteplasser der vi kan treffe likesinnede og utveksle erfaringer. Men for grupper som allerede er undertrykt i samfunnet er det ekstra viktig å se at «det er ikke bare meg».

Det finnes en bredde i frivilligheten som gjør at alle kan føle seg inkludert et sted. Hunter håper å inspirere andre til å oppnå den samme gode følelsen som han har ved å være med i frivilligheten. Kjenne på et felleskap og en glede i det å være til nytte.

–Det er egentlig den beste følelsen som er synes jeg. Det å kunne gi noe av seg selv på den måten. Som bare hjelper andre, som får andre til å føle seg godt.

Å være med i frivilligheten kan være mye forskjellig og det er en plass til alle. Start gjerne med et søk på frivillig.no for å se om det trengs folk på et tiltak eller i en organisasjoner der du bor, som kan være rette plassen for deg.

Tekst: Frivillighet Norge/ Birgitte Heneide

Neste artikkel