Skip to main content
Home » Øyehelse » Risiko for AMD kan forebygges
Sponset

I skarpsynet finnes det et pigmentlag som beskytter mot utvikling av AMD. Det makulære pigmentet består av kun tre næringsstoffer som er strategisk fordelt og har to nøkkelfunksjoner: å filtrere bort skadelig UV-lys og oksidativt stress.

Oksidativt stress er en ubalanse mellom produksjon og nøytralisering av de skadelige biproduktene, kalt frie radikaler, fra cellene.

– Vi kan forebygge AMD ved å ha en sunn livsstil med variert kost og fysisk aktivitet. Det er også viktig å gå til optiker og kontrollere øynene jevnlig, slik at man kan fange opp tidlige endringer, sier Oleg Pavlukovskis, daglig leder i ProCornea Spesiallinser.

Oleg Pavlukovskis

Daglig leder, Pro Cornea Spesiallinser AS

– Vi kan også tilby kosttilskudd som inneholder karotenoider, som er kjent for å være viktige byggesteiner for pigmentet i skarpsynet. Disse næringsstoffene, også kalt byggesteiner, bidrar til å styrke beskyttelsesmekanismen i makula.

Kosttilskudd med næringsstoffer

MacuShield er et kosttilskudd som inneholder alle de tre næringsstoffene som finnes i makula-pigmentet. Dette pigmentlaget er en av mekanismene som bidrar til å opprettholde normalt syn.

Økt nivå av næringsstoffene i pigmentlaget styrker beskyttelsesmekanismen som hjelper til å redusere avfallsstoffer som naturlig produseres i skarpsynet. Studiene har vist at spesifikk sammensetting og tilførsel av alle de tre næringsstoffene har større effekt enn de enkelte næringsstoffene har ved samme totale konsentrasjon.

Det finnes flere studier som viser at kosttilskudd kan ha positiv effekt på synet og dets funksjon.

– MacuShield kan kjøpes hos optikeren. Snakk med din optiker om forebygging av AMD, og kosttilskudd, råder Pavlukovskis.

MacuShield® Original+

MacuShield® Original+ er et makulært kosttilskudd som inneholder de tre næringsstoffene Meso-Zeaxanthin (10 mg)Zeaxanthin (2 mg) og Lutein (10 mg). Disse næringsstoffene finnes i det makulære pigmentet i øyet, og det er kun gjennom kosten man får det i seg. 

Av ProCornea Spesiallinser

Next article