Home » Muskel og skjelett » Skadefri Utetrening Med Actimove
Sponset

Styrketrening er avgjørende for å holde seg skadefri, som igjen er avgjørende for om du skal bli bedre i idretten din, både på trening og i konkurranser. Styrketrening i seg selv er ikke risikofritt, så tenk derfor også forebyggende.

Avanserte støtteprodukter

Støtteproduktene fra Actimove som er å få kjøpt på apotek og på nett, har et avansert design for god komfort. Siri Steen forklarer at for eksempel knestøtten i produktserien masserer kneet forsiktig samtidig som en silikonring holder kneskålen i korrekt posisjon. En komfortsone i knehasen sikrer optimal passform, ekstra bevegelighet og god fleksibilitet.

– Kneet er for mange synonymt med problemer, også i forbindelse med utetrening. Mange skader kan forebygges med trening. Men kneet slites selvsagt også med alderen. Har du allerede et vondt kne vil støtteprodukter fra Actimove gjøre underverker i form av å akselerere tilhelingsprosessen og samtidig redusere smerter under aktivitet, sier hun.

Actimove

I tillegg til knestøtte finnes det albuestøtte, håndleddsstøtte, ankelstøtte og tommelstøtte. Dersom du sliter med smerter i leddene anbefaler vi å gå på apoteket for råd og veiledning eller besøk deres nettsider for mer informasjon om de ulike produktene som vil gjøre deg bedre i stand til å drive med aktiviteten slik du ønsker.

­– Aktive personer som bedriver utetrening kan ha godt av å bruke produkter som støtter og stabiliserer utsatte ledd for å beskytte mot fremtidige skader og belastningskader, avslutter Siri Steen.

Forskning viser at tidligere skader er en av de hyppigste årsakene til at man skader seg igjen. Nettopp derfor er det så viktig å unngå den første skaden.

– Det dukker stadig opp utendørs treningsparker i vårt langstrakte land. Noe som er supert, da det er gratis og egner seg for alle uavhengig av nivå. Men styrketrening er aldri risikofritt. Det må gjøres riktig, og mange skader kan forebygges med støtteprodukter fra Actimove, sier Siri Steen produktsjef i Essity.

Ensidig trening

På spørsmål om hvorfor skader oppstår ved styrketrening, svarer Siri Steen at det ofte skyldes ensidig trening.

– Det er mange typer skader, men vanligst forekommer det i ledd og strukturerer som får mye belastning. Føtter, knær, hofter, rygg og skuldre er utsatt, sier hun.

Forebygg med Actimove

Skader kan forebygges med riktig trening, variasjon og hvile. Om du har svak muskulatur rundt ledd som knær, ankler, håndledd og albue kan du ha god hjelp av Actimove støtteprodukter.

– Alle som trener styrke kan ha god nytte av å bruke støtteprodukter, selv om du ikke har vondt. Har du derimot vondt, er det viktig å avlaste det skadede området samtidig som det holdes i bevegelse med øvelser som øker sirkulasjonen uten å belaste.

Sliter du med smerter i leddene? Da kan du klikke deg inn på et nettapotek eller ta turen til nærmeste apotek og få god hjelp til å finne produktet som passer deg.

Produktene kann kjøpes på apotek1, boots og farmasiet.

Tekst: Essity

Neste artikkel