Skip to main content
Home » Mage og tarm » Q Kefir er godt for immunforsvaret
Sponset

Mage- og tarmbesvær rammer i dag mange mennesker, og gjør livskvaliteten deres dårlig. En tidlig diagnose, god behandling og ikke minst et riktig kosthold kan gjøre en forskjell.

Stadig flere rapporterer om mageproblemer, og det har vært en økning i tilstander som IBS (irritabel tarm syndrom) de siste årene. Q-Meieriene har for lengst tatt dette på alvor, og utviklet en Q Kefir for de forbrukere som aktivt søker etter produkter som gir ekstra helsefordeler, spesielt når det kommer til magehelse og immunforsvar.

Kultur fra Kaukasus

Det hevdes at menneskene som levde i Kaukasus ble svært gamle fordi kostholdet deres blant annet inkluderte kefir. Selv om produksjon av Q Kefir nettopp er basert på denne gamle kulturen, kan verken ernæringsrådgiver Martine Andersen eller leder produktutvikling Marianne Heksem hos Q-Meieriene love at folk vil bli eldgamle av å drikke Q Kefir.

Martine Andersen 

Ernæringsrådgiver i  Q-Meieriene 

Marianne Heksem 

Leder for produktutvikling i  Q-Meieriene 

– Men vi kan love et sunt produkt som er bra for både fordøyelsen og for immunforsvaret, et produkt med gode smaker som det er behagelig å drikke. Q Kefir inneholder dessuten den bredeste bakteriesammensetningen på markedet med hele 15 unike melkesyrebakterier. I tillegg er Q Kefir tilsatt vitamin D, som er viktig for immunforsvaret og er en kilde til kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt, forteller Andersen og Heksem.

I Q er forbruker sjefen. Det betyr at de kun lanserer produkter basert på ideer som har kommet inn i idébanken Min Q-idé. Ideen om Q Kefir i ulike smaker kom fra Per Arne. Han hadde smakt dette i utlandet og mente at vi i Norge også burde få kjøpe dette i butikkene. 

Viktig for immunforsvaret

Om lag 70 prosent av immuncellene i kroppen finner vi i tarmen. En sunn tarmflora er derfor essensielt for et sterkt immunforsvar. Tarmen har også forbindelse til nervesystem og hjerne, og god helse eller sykdom i den ene kan påvirke den andre. Kostrådene lansert i 2024 anbefaler at vi drikker eller spiser tre porsjoner melk og meieriprodukter hver dag, hvor Q Kefir gjerne kan inngå som en av disse.

– Et sunt og helhetlig kosthold med blant annet Q Kefir, og andre fermenterte melkeprodukter, er viktig både for tarmfloraen og for helsen generelt, understreker Andersen og Heksem.

Gode smaker

For Q-Meieriene er det viktig å produsere en kefir som, i tillegg til å være sunn, både er forfriskende, og velsmakende. Kefir har faktisk fått kallenavnet «melkens champagne», på grunn av sin perlende munnfølelse.

– Vi får inn mange kreative ideer til nye smaker, alt fra biffsmak til papaya, men Q Kefir med blåbær og solbærsmak og Q Kefir med mango og appelsin, er blitt populære produkter. Til høsten lanseres Q Kefir med bringebærsmak, etter forslag fra Q-fan og kefirentusiast André. I tillegg har vi Q Kefir naturell som egner seg ypperlig til matlaging og i frokostblandingen. Men det viktigste av alt; uansett smak, er å gi folk med mage- og tarmproblemer et bedre liv, understreker Andersen og Heksem.

Har du en genial idé? Del den på minqide.no

Next article