Home » Folkehelsen » Rammer en halv million nordmenn – dette er de vanligste behandlingene for overaktiv blære
Sponset

Livet med overaktiv blære eller inkontinens er slitsomt for de fleste. Heldigvis finnes det behandlingsmuligheter som kan gjøre hverdagen enklere for mange.

Ta testen her og se om du bør oppsøke lege – finn ut hvilke tiltak som kan gjøre livet enklere

Mange av de som sliter med overaktiv blære vegrer seg for å åpne opp om problemet på grunn av tabuet som eksisterer rundt lidelsen. Det de ikke vet er derimot at lidelsen er svært vanlig og rammer omtrent en halv million andre nordmenn (1) (2)

Heldigvis finnes det flere ulike behandlingsmetoder for problemet. Fordi problematikken er såpass utbredt i Norge har man også etter hvert mye forskning og erfaring på området. Derfor kan det også gi stor gevinst dersom man klarer å oppsøke medisinsk hjelp for å undersøke problemet.

Ta testen her og se om du bør oppsøke lege – finn ut hvilke tiltak som kan gjøre livet enklere 

Lege: – Finnes både medisiner og mindre kirurgiske inngrep

Når man snakker om inkontinens, skiller man gjerne mellom stressinkontinens og trengningsinkontinens. Urolog ved Aleris i Oslo, Espen Kvan forteller at det finnes behandlinger for begge typer av overaktiv blære eller inkontinens.

– Det finnes både medisiner og mindre kirurgiske inngrep for begge typer av inkontinens og dette er behandlinger som har eksistert i lang tid, sier Kvan.

For å finne ut hva slags behandling som er aktuelt er det viktig at man oppsøker fastlegen slik at man får kartlagt problemet. Der fyller man gjerne ut et skjema for drikke- og vannlatingsvaner som gir legen et inntrykk av hva slags inkontinens det er snakk om.

Ta testen her og se om du bør oppsøke lege – finn ut hvilke tiltak som kan gjøre livet enklere 

(1) www.ssb.no 27.02.2020

(2) Milsom I, Abrams P, Cardozo L et al. “How widespread are the symptoms of an overactive bladder and how are they managed? A population-based prevalence study.”BJU Int. 2001 Jun;87(9):760-6.

URO_2020_0066_NO

Neste artikkel