Skip to main content
Home » Din hud » Sykepleier tok videreutdanning på seks måneder: Nå starter Anne Kristin sin egen klinikk
Sponset

Sykepleier Anne Kristin Bruun tok nylig videreutdanning som kosmetisk sykepleier hos Vestfold Hudakademi i Sandefjord. Allerede nå starter hun egen klinikk.

Vestfold Hudakademi tilbyr både fullverdige utdannelser innen kosmetiske og estetiske utdannelser for sykepleiere, leger, tannleger, og for de som har helsepersonellnummer og Hudpleie og Kroppsterapeut VG2 og VG3.

Nytt i utdannelsen innen CO2-laserterapi for leger og HIFU med fokus i kvinnehelse, samt RF microneedling for helsepersonell. Blant disse finner vi kosmetisk sykepleie og dermatologisk kosmetisk hudpleie med spesialisering.

En av nyhetene er klinisk estetisk injeksjonsutdannelse, som føyer seg inn i rekken av mange andre spennende utdannelser og moduler. Helsepersonell får muligheten til å fordype seg innen avanserte kosmetiske hudbehandlingsteknikker. Anne Kristin Bruun var allerede sykepleier da hun tok sin videreutdanning hos det populære hudakademiet.

– Jeg valgte «fast-track», noe som innebærer at jeg tok kurset på seks måneder istedenfor ett år. I tillegg til praksisen i Sandefjord, var jeg også i praksis i Broadway/Cotswold i England, forteller hun.

Anne Kristin Bruun er svært fornøyd med at hun valgte Vestfold Hudakademi. Hun tok deler av utdanningen i England.

Praksis i England

Gjennom søsterakademiet Scandinavian Skincare Academy, har elever ved Vestfold Hudakademi mulighet for praksis i både Norge, Danmark og England. Skolen har et nettverk av 69 klinikker i Norge.

– Jeg sjekket veldig nøye før jeg bestemte meg for hvilken skole jeg skulle velge. Jeg valgte Vestfold Hudakademi fordi de har internasjonal godkjennelse via ITEC som er European skill work-godkjent. Det vitner om kompetanse og troverdighet, forklarer Bruun.

I tillegg trekker hun fram at skolen har et stort medisinsk fagteam og at de har vært i markedet i mange år. Lærerne ved Vestfold Hudakademi har lang erfaring fra både Norge og utlandet, og i år starter akademiet i Danmark, Århus.

Anne Kristin Bruun forteller at Vestfold Hudakademi er flinke på oppfølging også etter studietiden. Man har dessuten alltid mulighet til å komme tilbake på workshops kostnadsfritt.

Bli gründer – få oppfølging

Enkelte elever er nervøse for å starte på egen hånd etter endt studie. 

– Jeg holder på med å starte min egen klinikk nå, men tar også noen ekstra avanserte kurs. Skolen har et stort hjelpenettverk tilgjengelig, og vi får også gode tilbud på profesjonelt behandlingsutstyr.

Marianne Olavsen-Stabb er glad for å høre at elevene trives. De jobber hardt for at elevene skal få jobb etter endt utdanning.

– Tidligere elever kan komme tilbake på skolen og ta noen moduler uten å betale, hvis de trenger en oppfriskning. Det er et ganske unikt tilbud og gir en stor trygghet, legger hun til.

– Studiet var veldig lærerikt, og skolen har et stort fokus på individuell tilpasning. Lærerne er svært hjelpsomme og veileder deg gjennom hele prosessen, skryter Anne Kristin Bruun.

Støttet av Lånekassen

Daglig leder ved Vestfold Hudakademi, Marianne Olavesen-Stabb, forteller at studentene har mulighet til å søke lån og stipend av Lånekassen ved noen av studiene. Ellers har de finansieringsmuligheter for alle studenter.

– Vi tilbyr både fulltids- og deltidsstudier, i tillegg til at vi holder kurs for fagpersoner i ulike bransjer. Vi har også gode tilbud av utsyr i etterkant av utdannelsen i samarbeid med leverandører og tilbyr leverandørtrening i tillegg workshops.

Det viktigste de gjør er å sørge for at elevene er best mulig rustet for arbeidslivet med masse praksis etter endt studie, enten som arbeidstaker eller om de ønsker å starte for seg selv.

– Vi har et solid medisinsk fagteam og har hatt internasjonale sertifiseringer i tolv år. Vi kan vise til gode resultater, og har blitt fortalt at vi er en av de høyest rangerte standardskolene med ITEC i Europa.

Formelle og målbare utdannelser 
med nasjonal og internasjonal sertifisering

Vestfold Hudakademi tilbyr et bredt spekter av internasjonale utdanninger innen hudpleie, fra grunnleggende til avanserte estetiske behandlinger. Vi tilbyr også medisinsk personell muligheten til å videreutvikle sine ferdigheter innen avanserte kosmetiske hudbehandlingsteknikker.

De mest populære linjene

Vestfold Hudakademi var det første akademiet i Norge som hadde ITEC-godkjennelse av European skill work, og har hatt denne utdannelsen i over 20 år. Alle elever kan få de internasjonale sertifiseringene. Dette innebærer også Europas, et verktøy som effektivt dokumenterer dine kvalifikasjoner overfor utdanningsinstitusjoner og arbeidsgivere i Europa. Nå kan du også få det på injeksjonsbehandling.

De tilbyr utdanninger, kurs og undervisning innen en rekke fag. Blant disse finner vi generell hud- og kroppsterapeut, fotterapeut og helsesekretær som er godkjent av Lånekassen. De har også utdanninger innen kosmetisk sykepleie, kosmetisk dermatologisk hudbehandling, fillers og injeksjoner. I tilbudet inngår også kurs i kjemisk peeling og laser, Hifu-behandling og vitamin-injeksjoner.

– Mange av våre utdanninger, som for eksempel kosmetisk sykepleie og dermatologisk kosmetisk hudpleie, går gjennom et helt år og du kan ta noen moduler ved vår medisinske klinikk i England. Studentene har mulighet til å betale modul for modul, eller de kan betale studiet i sin helhet som gir en god samlepris.

– Dersom man ønsker å ta en modul i England, kan vi organisere (reisekostnad er ikke inkludert i utdannelsen). Akademiet ligger i en liten landsby som heter Broadway ikke så langt fra London og Oxford, sier Marianna.

Kan sponse utdanning

Der det er støtte fra Lånekassen, sponser de noen valgfrie videre moduler. Stort sett alle som er studenter ved Vestfold Hudakademi starter for seg selv eller går rett ut i jobb.

– Når de er ferdig med VG2 og VG3, sponser vi noen ekstra moduler slik at studentene kommer ut i jobb raskt. Vi jobber kontinuerlig med nettverket vårt for å få alle ut i jobb.

Studiene blir jevnlig kvalitetssikret av en ekstern eksaminator – og skolen har samarbeid med leverandør for fulle klinikkpakker i etterkant.

– Om noen ønsker å starte en klinikk, har de mulighet til å få hjelp til markedsføring hvis de ønsker. Vestfold hudakademi har et nettverk på hele 69 klinikker. Vi har et godt team av hudpleielærere, sykepleiefaglærer og legeteam, avrunder Marianne.

Dr Kees Ihlhaug

Dr Kees Ihlhaug, spesialist i allmennmedisin og estetisk medisin, sjømannslege og petroleumslege. Han har lang erfaring innen estiske behandlinger og injeksjoner, og er underviser innen disse feltene på Vestfold Hudakademi. 

Dr Tim Elthrige

Tim har bred erfaring internasjonalt, han har også publisert en del artikler innen estetiske behandlinger, er speaker og demonstrer ved AMWC Monaco. «Jeg synes det er så hyggelig å komme til Vestfold Hudakademi og undervise i biostimulerende prosedyrer og sikre fettoppløsende injeksjoner.»

Dr. Kristian Bakke

Dr. Kristian Bakke, dermatolog og ansvarlig lege ved Vestfold Hudakademi, samt underviser i CO2-laserterapi og HIFU i Kvinnehelse og estetiske behandlinger. «Estetisk bransje er i stor vekst med høy konkurranse. Dermed er det viktig å bli undervist av lege som har spesialisering.»

Vestfold Hudakademi

Vestfoldhudakademi.no
Mobil: 95100442
Mail: info@vestfoldhudakademi. no

Next article