Skip to main content
Home » Overgangsalderen » Hjernen og overgangsalderen?
konferanse

Hjernen og overgangsalderen?

Foto: Unsplash

Med fokus på kvinnens overgangsalder, går Norges andre Kvinnehelsekonferanse av stabelen 24.-25. april 2021!

Hjernen og overgangsalderen – har de to noe med hverandre å gjøre? Ja, ifølge naturterapeut Oddveig Myhre. Og hvorfor «spiser du følelsene dine»? Det forklarer ernæringsfysiolog, Camilla Bringslid, mens spørsmålet om hvor viktig hormonene er for sexlysten og kvinnens seksualitet i ulike livsfaser, tar sexolog Randi Gjessing for seg.

– Dette er helgen, to dager til ende, da kvinner får anledning til å suge til seg masse viktig informasjon om ting som er vanskelig å snakke om med legen eller de nærmeste, som er tabubelagte eller flaue å ta opp, opplyser Christin Foss i Kongresspartner AS, og inviterer 200 kvinner til to «livsviktige dager».

En omstilling i livet

– Kvinnens overgangsalder er underkommunisert, og dessuten er det faktum at stadig flere yngre kvinner kommer i denne fasen av livet langt tidligere enn for bare 15-20 år siden. Felles for alle er dog at det blir en omstilling i livet på ulike måter og i varierende grad. Av den grunn skal 2021 bli det året da vi hyller svette, frustrerte, ampre og «halvgale» kvinner, sier Christin Foss, som selv har passert alderen da de fleste egg har utgått på dato.

–  Å komme seg styrket gjennom overgangsalderen, ja, sterkere enn noensinne, er fullt mulig dersom vi kvinner får kunnskap om hvor vi kan søke hjelp, hvilken type hjelp som er tilgjengelig, og ikke minst når det er på tide å søke hjelp. Mange kvinner lider i stillhet, selv i vår opplyste tidsalder. Slik skal det ikke være! I den anledning har vi samlet flere av Norges beste foredragsholdere innen kvinnehelse, som skal lose deltagerne gjennom en rekke temaer som berører kvinnens overgangsalder på godt og vondt, lover Christin Foss.

På konferansen kan deltagerne bli kjent med utstillere som har fokus på kvinnehelse. Blant annet Engholms NDS (hovedsponsor) med collagen mot beinskjørhet & dvask hud.

– Alle deltagerne får selvfølgelig innholdsrike «goody-bags»!

Les mer om konferansen på www.kongresspartner.no

Next article