Skip to main content
Home » Hjernehelse og nevrologiske sykdommer » Gir nyttige tips og råd til deg med MS
Hjernen og nervesystemet

Gir nyttige tips og råd til deg med MS

Sponset av:
MSpodden – tips og råd for en bedre hverdag. Foto. Unsplash
Sponset av:
MSpodden – tips og råd for en bedre hverdag. Foto. Unsplash

Gjennom MSpodden får MS-berørte kvalitetssikret og oppdatert informasjon om sykdommen med mål om å bidra til en bedre hverdag.

Omtrent 12 000 nordmenn lever med Multippel Sklerose i dag. Og som i likhet med mange andre kroniske sykdommer medfører MS en annerledes hverdag for de som blir rammet av den. Siden MS i tillegg er en sykdom som kan arte seg svært forskjellig fra person til person, er det derfor viktig å oppsøke informasjon om hvordan man kan tilpasse seg hverdagen på best mulig måte. Det er også målet med MSpodden, en podcast som gir nyttig, kvalitetssikret og oppdatert informasjon om sykdommen.

– For deg med MS vil MSpodden tilby relevant informasjon fra helsepersonell som kan gi deg påfyll av kunnskap, motivasjon og praktiske tips om alt fra seksualitet, synsproblemer, stemme, uttale- og svelgvansker, søvnproblemer og forskning. Vi har også en episode som handler om trening og kosthold, samt en episode som tar for seg hvordan pandemien påvirker deg, og hvilke forholdsregler du bør ta, sier John Terje Jopperud fra det bioteknologiske selskapet Biogen som står bak MSpodden.

Lytt til MSpodden

Alltid tilgjengelig

– I tillegg kan du gjennom podcasten ha samtaler med andre som også er berørte av sykdommen. Av erfaring vet vi at det kan være godt å høre at man ikke er alene om de ulike utfordringene MS medfører, tilføyer han.

I MSpodden intervjuer programleder Ole André Sivertsen noen av landets fremste eksperter på MS om hvordan det er å leve med MS. I blant de mange nyttige episodene får du som er berørt av sykdommen, samt helsepersonell, et bredt innblikk i hvordan andre pasienter opplever sykdommen.

– MSpodden er alltid tilgjengelig så sant du har tilgang til internett, og du kan lytte akkurat hvor og når det passer for deg. Hver podcast kan deles opp i sekvenser eller lyttes til igjen og igjen om du ønsker. Podcastene vi lager er like nyttige for pårørende, som for personer som er rammet av MS. Det er alltid et helt nettverk som berøres når en person får diagnosen. Både familien, venner, kolleger og andre berørte har ofte mange spørsmål, og behovet for relevant informasjon er stort, sier Jopperud.

Viktig supplement

– Nå ønsker vi å gjøre MSpodden bedre kjent blant helsepersonell, slik at de kan videreformidle informasjon til pasienter og berørte. Episodene vi produserer i samarbeid med noen av de fremste ekspertene innen sitt fagfelt er nemlig et viktig supplement til skriftlig informasjonsmateriell om sykdommen, og vil på mange måter bidra til at de som er berørte av MS kan tilpasse hverdagen sin og øke livskvaliteten deres, avslutter han.

Du finner alle episodene til MSpodden her!

Next article