Home » Sammen mot kreft » Ble endelig frisk etter å ha hatt svulst på hjernen
Kreft

Ble endelig frisk etter å ha hatt svulst på hjernen

Glenn Fletcher har hjernesvulst
Glenn Fletcher har hjernesvulst
For seks år siden falt Glenn Fletcher (24) plutselig sammen i noe som lignet på et epileptisk anfall. Det viste seg være hjernesvulst. Foto: Privat

Rundt fire år tok det fra Glenn Fletcher (24) ble syk til han klarte å fungere normalt igjen. Nå er han helt kreftfri, men veien tilbake til et normalt liv har vært utfordrende.

Mens Glenn var utvekslingsstudent i Tyskland i 2012 fikk han plutselig noe som lignet på et epileptisk anfall. Han kom på sykehus og mistet språket i noen dager, men uten at de tyske legene fant ut hva som hadde forårsaket tilstanden hans. Heller ikke da han ble undersøkt i Norge klarte legene å finne ut hva dette var. Da han på nytt var ute og reiste, denne gangen til USA, ble han syk igjen. Blant annet fikk han kraftig hodepine og ble lam i hele den venstre siden for en kortere periode.

– Det kjentes som om hele den venstre siden av kroppen rett og slett slo seg av, forteller Glenn ettertenksomt.

Konstaterte hjernesvulst

På det amerikanske sykehuset gjennomførte de en rekke prøver, men det var først etter at han kom tilbake til Norge de fant en hjernesvulst.

– Da ble jeg ble operert nærmest umiddelbart, men operasjonen førte til at jeg ble veldig redusert. Ikke kunne jeg gå lenger, og heller ikke spise. Kroppen reagerte nok både på strålingen og cellegiften jeg fikk som en del av behandlingen, sier han.

– Legene kalte behandlingen en hestekur, men jeg var heldig som var i veldig god form før jeg ble syk, det gjorde opptreningen noe enklere, fortsetter Glenn.

Opptreningstiden var lang og blant annet måtte han lære seg å gå på nytt. I dag er han helt frisk og var heldig som bare fikk moderate senskader som enkelte perioder med fatigue og i blant noe konsentrasjonsvansker.

Rehabiliteringsopphold på Montebellosenteret

Sommeren 2013 deltok Glenn på sommeraktivitetsuka på Montebellosenteret, et arrangement i regi av Ung Kreft. Montebellosenteret er en helseinstitusjon hvor formålet er å tilby kursopphold med fokus på livsmestring for kreftpasienter og deres pårørende.

– Opplegget som jeg deltok på var veldig bra med mange forskjellige aktiviteter. Siden jeg nesten ikke kunne gå den gangen og fortsatt gikk på intravenøs ernæring, var det riktig nok mye jeg ikke kunne delta på, men det fine var at jeg kunne bestemme aktivitetsnivået selv ut fra hvordan formen var. I tillegg var det veldig bra å møte og å snakke med andre som var i akkurat den samme situasjonen som meg. Det var godt å både lufte noen tanker og dele erfaringer med likesinnede, men ikke minst var det fint å se hvordan andre taklet sin sykdom og se at det kan gå bra, for det ga meg mot og forhåpninger om at jeg også ville komme tilbake til et normalt liv etter hvert, forteller Glenn.

Studerer på universitet

Det var først i 2016 at Glenn begynte å fungere normalt i hverdagslivet og i dag studerer han kriminologi ved Universitetet i Oslo. Akkurat hva den yrkesmessige fremtiden vil bringe vet han ikke, men i første omgang planlegger han å studere mer etter kriminologistudiene.

– Jeg hadde noen tøffe år, men nå er jeg i hvert fall helt kreftfri, og er glad for at jeg kan se fremover, avslutter han.

Av: Tom Backe, [email protected]Neste artikkel