Skip to main content
Home » Din hud » Føflekkskanning hos Boots apotek: Mest bekymret for menn
Sponset

Nordmenn er kjent for å utnytte hver minste solstråle når vi først har muligheten. Kombinasjonen av en befolkning med lys hudtype og usunne solvaner gjør at vi ligger i verdenstoppen i forekomst av føflekkreft. Hos Boots apotek kan du få skannet dine mistenkelige føflekker raskt, sikkert og enkelt.

– Vi vet at særlig menn har klatret på føflekkstatistikken. Menn er ikke like flinke som kvinner til å bruke solbeskyttelse, og de har ofte en høy terskel for å oppsøke lege. Det er en skummel kombinasjon, og gjør at menn ofte kommer senere til behandling, noe som gjør prognosene dårligere. Derfor er vi særlig opptatt av at menn skal ha denne lavterskelmuligheten for å sjekke føflekkene sine, forteller farmasøyt og kommunikasjonssjef i Boots apotek, Anne Margrethe Aldin Thune.

Med føflekkskanning hos Boots apotek får du raskt og enkelt svar på om føflekken din er ok eller om den bør undersøkes videre. Bildene tas i Boots apotek med en spesiell lysteknologi som går noen millimeter ned i huden. Bildene sendes så til hudleger som er spesialister på analyser av slike bilder hos ScreenCancer, Boots’ samarbeidspartner i denne tjenesten.

– Føflekkskanning er raskt og enkelt. Det er kun biopsi av føflekken som kan gi en sikker diagnose, men den spesielle teknologien som ligger bak føflekkskanningen gjør at hudlegene kan gjøre en god vurdering av føflekkens status, sier Thune.

Farmasøyt og kommunikasjonssjef i Boots apotek, Anne Margrethe Aldin Thune, oppfordrer alle til å sjekke føflekkene sine jevnlig. Foto: Boots Norge

Hold øye med føflekkene dine!

Det er avgjørende for utfallet at føflekkreft oppdages tidlig, og heldigvis er det mye du kan gjøre for å holde øye med føflekkene dine.

– Føflekkreft er en krefttype som kan utvikle seg raskt. Derfor er det viktig at den behandles tidlig. Det er avgjørende for prognosene, forklarer Thune.

–Du bør alltid holde øye med føflekkene dine og være oppmerksom på endringer. Føflekker som har blitt friskmeldte tidligere kan utvikle seg senere, så også de må du se over jevnlig. Føflekker du bekymrer deg for bør du få sjekket så fort som mulig.

Respekt for solen

Forebygging er den beste måten å redusere faren for føflekkreft på. Å unngå overdreven soling sammen med bruk av god solbeskyttelse er det viktigste du kan gjøre. De fleste hudkrefttilfeller forårsakes av soleksponering.

Her er det solvett som gjelder, mener Thune:

– Vi vil ikke klare å redusere forekomsten av føflekkreft uten at nordmenn endrer holdninger til sol og soling. Det handler om å unngå intens soling, droppe solarium, om å ta pauser fra solen og om å bruke nok og riktig solbeskyttelse, påpeker hun.

– Solkrem er et utmerket hjelpemiddel, men det betinger at man bruker riktig faktor, bruker nok krem og gjentar innsmøringen ofte nok. Gjør man ikke det, får man heller ikke den beskyttelsen man ønsker.

avatar

Dette er føflekkskanning

Finner du en føflekk du bekymrer deg for, kan du raskt, enkelt og sikkert få den skannet hos Boots apotek. Alle som utfører føflekkskanning hos Boots apotek har spesialkompetanse på dette. Apparatet som brukes tar bilder ved hjelp av en spesiell lysteknologi som tar bilde noen millimeter ned i huden. Bildene som tas i apoteket sendes til hudleger hos ScreenCancer med lang erfaring i vurdering av slike bilder. Du vil få tilbakemelding på om føflekken ser ok ut eller om det anbefales videre undersøkelser. Føflekkskanning finnes i 100 Boots apotek. På Boots.no finner du nærmeste Boots apotek med føflekkskanning.

avatar

Hent solhjulet hos Boots apotek

Gjør det til en god vane å undersøke føflekkene dine ofte. Sjekk også dine nærmeste. ABCDE-reglene gir deg noen enkle ting å se etter når du vurderer dine egne føflekker. Se etter føflekker som:

• Forandrer seg, vokser, endrer farge, som blør, som klør, som skiller seg vesentlig ut fra de andre.

Med solhjulet fra Boots apotek kan du enkelt holde øye med dine føflekker. Stikk innom ditt nærmeste Boots apotek for å hente solhjulet.

Next article