Skip to main content
Home » Diabetes » Solskinnshistorier fra Rubin Medical
Sponset

Hurra for Lilly 13 år!

Til tross for hastig innleggelse, en alvorlig diagnose og mye å sette seg inn i, velger familien på fem i Vennesla å fokusere på det som er positivt.

Lilly var 12 år da foreldrene la merke til at hun drakk ekstra mye, gikk ofte på do om kvelden og hadde gått ned i vekt. Så ble det ble hasteinnleggelse og diagnosen type 1 diabetes. På sykehuset fikk de mye ny kunnskap, god opplæring og Tandem t:slim X2™ insulinpumpe fra Rubin Medical.

-Vi fikk anbefalt pumpen fra noen vi kjenner og opplevde ganske rask mestring. Nå stoler vi så mye på den at vi nesten har blitt sløve. Det er kun en gang hun har våknet av at alarmen har gått og hun var lav, de andre gangene har enten jeg eller mammaen våknet, sjekket og lagt oss igjen, forteller pappa Tellef A. Granås.

Hva med det sosiale livet?

Lilly er en sosial frøken og familien var spente på hvordan livet skulle bli med diabetesdiagnosen. Men på det halvåret hun har hatt diabetes, har hun vært med på det meste av sosiale aktiviteter, noe foreldrene er veldig glade for.

-Vi var spente på bading i sommer, spesielt i forbindelse med at pumpen var utenfor rekkevidde og vi måtte måle med stikk i fingeren. Kaldt vann og aktivitet gjorde at hun ble kald og lav i starten, men etter hvert fikk vi gode rutiner med litt juice på lur.

13 års feiring!

Da det nærmer seg Lillys bursdag, reiser hun tradisjonen tro til bestemor for å bake. De liker begge å utfolde seg og være kreative, og i år har de virkelig slått på stortromma. Kaken ser akkurat ut som en Tandem t:slim X2™ insulinpumpe.

-Det ble en skikkelig fin kake, sier Tellef stolt. Det var gøy å se at hun kunne sette bilde på opplevelsen og den smakte godt også, ler han avslutningsvis.

Foto: Privat

Å være tenåring med type 1 diabetes

Ask var bare fire år da han fikk type 1 diabetes. Nå er han 16 og har fått Tandem t:slim X2™ pumpe fra Rubin Medical. Takket være den har familien fått nattesøvnen og friheten tilbake.

-Vi følte oss som zombier den første tiden med sykdommen. Vi sov dårlig og ble stadig vekket. Etter at vi fikk t:slim insulinpumpen har vi egentlig hatt mindre og mindre med sykdommen å gjøre, og det er godt for oss alle, sier mamma Stine Strange Sørhaug.

Trygghet og frihet

Ask er i dag 16 år og har god kontroll over egen sykdom og medisinering. Både han og foreldrene var skeptiske til slange i forbindelse med insulinpumpen, men de synes slangen tåler mye og at det fungerer godt.

-Vi er så fornøyde med en pumpe som kommuniserer med sensor. Det er et nytt liv for oss. Nå opplever både vi og Ask en ny frihet som gjør at han kan være med på sosiale aktiviteter som Tusenfryd og skoleturer. Vi føler oss trygge og det betyr alt, avslutter Stine takknemlig.

Velkommen til en enklere hverdag

Insulinpumpen t:slim X2 fra Tandem og Dexcom G6 CGM er et kalibreringsfritt* system som er utviklet for å gjøre hverdagen din bedre og enklest mulig.

Ingenting funker bedre. Det er helt rått!

Arild Enger, er full av lovord om Insulinpumpen Tandem t: slim X2™. Han fikk type 1 diabetes diagnosen som 54 åring og er fornøyd med stabilt blodsukker og rolig nattesøvn.

-Det er helt magisk! Alle ære til opplæring og oppfølging av teamet hos Rubin Medical. De tar seg alltid god tid, forklarer på en god måte og er tilgjengelig for oss som trenger bistand.

Tok ikke diabetesen alvorlig

Arild bor på Ulefoss sammen med kona som har stått ved hans side i 43 år. Sammen har de tre barn og syv barnebarn. Arild er for mange kjent som Maxmekker, en aktiv bidragsyter på Facebooksider som omhandler type 1 diabetes.

-Jeg fikk diabetes i voksen alder og har egentlig ikke tatt det så alvorlig. Jeg er en livsglad apekatt som alltid har vært høyt og lavt og levd det gode liv. Turer med bobil, god mat og drikke og 40 sigaretter om dagen var min livstil. Helt til det smalt.

Og smellet Maxmekker referer til er et stort hjerteinfarkt han fikk i 2021.

-Det var først da jeg kom ut av operasjonssalen etter ni timer og så alle de jublende sykepleierne som var lettet for at jeg levde, at jeg skjønte hvor alvorlig det var. Etter den dagen har jeg ikke tatt en eneste røyk eller rørt en dråpe alkohol.

Stabilt blodsukker

Arild har nå brukt insulinpumpen Tandem t: slim X2™ med Control-IQ i snart ett år og kan ikke få fullrost pumpen nok.

-Jeg hadde et eksplosivt høyt blodsukker langt over 100 og var ikke godt regulert, men etter den nye pumpen er blodsukkeret stort sett stabilt og forbruket av insulin minimalt. Jeg setter nesten ikke opp enheter på pumpen, annet enn når jeg får sukkerkikk, men stort sett klarer jeg å begrense meg, ler han. Jeg vil bare si tusen takk Rubin Medical teamet. Nå sover jeg hver natt uten forstyrrelser og stikk i hytt og pine.

FAKTA

Rubin Medical tilbyr høyteknologiske hjelpemidler som er enkle i bruk, for behandling av type 1 diabetes.

Siden 2018 har de samarbeidet med Tandem Diabetes Care som utvikler insulinpumpen Tandem t:slim X2™ med oppdaterbar programvare.

Sammen med insulinpumpen Tandem t:slim X2™ tilbyr vi Dexcom CGM, som er et av markedets mest avanserte system for kontinuerlig glukosemåling.

Rubin Medical har kontorer også i Sverige og Danmark.

Les mer på rubinmedical.no

Av Cathrine Naglestad 

Next article