Home » Mage og tarm » Oppskrift: Glutenfrie horn
magen og deg

Oppskrift: Glutenfrie horn

Glutenfrie horn
Glutenfrie horn

Lyst på tips til matpakken i morgen? Jeg lover deg at med disse er du garantert suksess! De ble luftige og fine, og smakte kjempegodt! Det beste er jo at du kan fylle de med akkurat det du vil.

Perfekt som turmat, på reise og i matpakken. Anbefaler oppvarming/tining i ovn på lav varme.

Du trenger:

  • 2 dl crème fraîche /kesam/ yoghurt/ rømme
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl lunket vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 70 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smør
  • 350 gr lys melblanding
  • Pluss 100 gr  lys melblanding til elting og utbaking
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg og 2 ss melk til pensling
  • 2 ss valmuefrø
  • Ønsket fyll som revet ost, skinke, pizzasaus med mere.

Bland sammen crème fraîche, vann og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett par minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har, for dette skal røres en stund. Tilsett jytte-mel å rør videre i noen minutter. Ha så i mel, salt, tørrgjær og smeltet smør. Fortsett å røre i ett par minutter til. Deigen blir litt klissete så jobb inn resten av melet til du får en fin deig. Bruk hendene. Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i åtte emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.

Pensles meg egg/ melk og dryss over valmuefrø. Heves videre i 30 minutter.

Stekes i ovnen i ca 12 minutter på 220 C.

Oppskriften er hentet fra boken til Pappa Uten Gluten.

For flere tips, besøk: https://pappautengluten.no/

Neste artikkel