Legen stadfester nærmere hvor problemet ligger og hva som bør gjøres.

 - Fysiske diagnoser som høyt blodtrykk, hjerte-/karsykdommer, diabetes kan forårsake impotens. Dessverre er det også slik, at de medikamentene som brukes kan ha bivirkninger, som igjen fører til ereksjonssvikt, informerer sykepleier Jørn Peder Kristensen ved Medical City Sinsenklinikken. Klinikken er den første i Norge som startet med behandlingsformen.

Hva skjer egentlig ved ereksjonssvikt?

Anatomisk sett utvider blodårene seg og venene trekker seg sammen, slik at blod pumpes til svamplegemet i penis, som gjør at den blir stiv og kan fullføre et samleie. Dette skjer ikke i tilstrekkelig grad ved impotens.

Finnes det løsninger?

Impotens øker og rundt 200 000 norske menn er rammet. Vi vil ha raske løsninger, helst en pille som virker med en gang. Legetimen er lett å utsette. Nettet blir løsningen. Ved noen få klikk på tastaturet er det en mengde medikamenter å få kjøpt. De lover ofte mer enn de kan holde. Innholdsfortegnelsen uteblir. Med andre ord, tablettene kan skade mer enn de er til hjelp. En ny metode brukes nå i behandlingen. Trykkbølgebehandling.  

 -Et spesialutviklet apparat settes mot penis, stimulerer blodtilførselen slik at du får nye blodkar i vevet. Blodtilførselen til penis blir bedre. Behandlingen er ikke smertefull og den gjøres uten bedøvelse, forteller Kristensen.

De har brukt apparatet siden april og gjennomført 200 behandlinger med svært gode resultater.

 -Mange har fått tilbake et tilfredsstillende seksualliv.  Den gode samtalen må ikke glemmes som en viktig del av behandlingen, avslutter Kristensen.