Alt om din helse

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

kvinnnens helse

TOPICS

Hjertesukk for kvinnehjerter

Et hjerte er ikke bare et hjerte. Vi har friske hjerter og syke hjerter. Vi har også kvinnehjerter og mannehjerter. Forskning har slått fast at hjerte- og karsykdom er hovedårsaken til dødsfall i Norge i dag.

Er forskning på kvinner dyrere?

Det har vist seg å være dyrere og vanskeligere å forske på kvinner enn på menn. 1.6 millionerklubben Norge ønsker å spre kunnskap om kvinners helse, og jobber med å sette mer fokus på kvinnehelse. I år er målet å bli mer synlige i landet.

Sponsored content

Utsatt for et overgrep?

De psykiske følgene etter en voldtekt kan være både omfattende og langvarige, men det er viktig å vite at det er mulig å få det bra igjen.

Sponsored content

Jobber for å gjøre nordmenn friskere

Muskel- og skjelettplager er i dag den største årsaken til aldersrelatert uhelse. Psykisk uhelse og stressrelaterte plager får samtidig stadig større fotfeste. Verdens største naprapatkjede, Naprapatlandslaget, bestemte seg for å gjøre noe med det.

Mindful eating

Det er ikke alltid fysisk sult er årsaken til at vi spiser. Forskning viser at rundt 40 prosent av alle med overvekt eller fedme har en spiseforstyrrelse.

Sponsored content

Trenger mer kunnskap om endometriose

– På mange områder har vi kommet langt når det gjelder likestilling, men når det gjelder likestilling i det medisinske systemet ligger vi langt bak, sier leder i Endometrioseforeningen Norge, Gudveig Storhaug. 

Min beste venn ble min verste fiende

Da Mette Førde Sørsdal (47) var yngre elsket hun å være ute i fint vær og å sole seg mye. For snart tre år siden fikk hun konstatert føflekkreft med spredning, og nå advarer hun andre om å unngå overdreven soling.

Mobilteknologi mot kreft

Alle kvinner kan være med i kampen mot livmorhalskreft – for dette handler om å spre kunnskap og ta vare på hverandre – og nå kan du få hjelp av appen FightHPV. – Målet må være at ingen i Norge skal dø av livmorhalskreft, sier Mari Nygård, forsker ved Kreftregisteret.