- Telefonavisa er en fin tjeneste som jeg også bruker mye selv, og du trenger ikke være svaksynt for å benytte deg av denne tjenesten. Du ringer bare 800 58 600 og foretar noen valg, enten som tastevalg, eller med stemmestyring. Da får du tilgang til nyheter fra 23 ulike aviser, både riksaviser, men også mange lokalaviser, sier Sverre Fuglerud som er seksjonsleder for informasjon og samfunnskontakt i Blindeforbundet.

Telefonavisa er en automatisk tjeneste som er satt opp til både å hente og å lese opp nyheter fra de ulike kildene den skal hente nyheter fra. Tjenesten er populær, og har over 1000 oppringninger hver måned og mange av oppringningene varer i mer en 20 minutter. Nyhetene oppdateres kontinuerlig, så det er ingen fare for at du bare får gamle nyheter.

- Men det er stort potensial for å få flere lyttere, og jeg oppfordrer folk til å prøve denne tjenesten, for dette er en rask og behagelig måte å komme til nyhetene på. Fra fasttelefon koster det ingen ting og fra mobil betaler du bare startavgift fra de fleste mobilselskapene, så det er gunstig også, fortsetter Fuglerud.

En annen smart tjeneste er Medisintelefonen som er en tjeneste hvor en syntetisk stemme leser opp informasjon om legemidler. Så vidt Blindeforbundet vet er dette den første i sitt slag i verden og er en kjempegod tjeneste til både folk som er blinde og svaksynte, eller eldre som har problemer med å lese de bitte små bokstavene som står på pakningsvedleggene.