Med alderen merket Oredam at synet gradvis ble dårligere. Skilt og plakater ble mer og mer utydelige, noe som førte til en økende begrensning også for hans kunstneriske  utøvelse. Som billedhugger er sveising en teknikk som han benyttet  ganske ofte.  Etter hvert ble synet så redusert at han motstrebende måtte  gi opp denne uttrykksformen. Da besluttet Harald Oredam at  det var på tide å gjøre noe med situasjonen og oppsøkte en synsklinikk som hadde lang erfaring med synskorrigerende operasjoner.

Etter en grundig forundersøkelse på synsklinikken fikk han vite at han kunne ha god nytte av en RLE operasjon. Behandlingen går ut på at en avansert, høyteknologisk linse plasseres inne i øyet. Resultatet blir at man kan se godt både på avstand og nært uten å måtte bruke briller.

Oredam forteller at han etter forundersøkelsen ikke var i tvil om at han ønsket operasjon. Han var imponert over profesjonaliteten han møtte på synsklinikken. Den grundige informasjonen, det strømlinjeformede opplegget og roen han møtte ved klinikken gjorde han trygg på sitt valg.

Han kan fortelle at operasjonen og tiden etterpå gikk over all forventning. Det var ingen smerter hverken under eller etter inngrepet. Hverdagen har blitt enklere og at det har lettet arbeidsdagen betraktelig. Han er igjen i full sving med sveising av skulpturer og jobber nå med et spennende oppdrag.

Oredam uttrykker  at han er fasinert over hvordan dagens teknologi kan bidra til forbedring av sansene. Det å igjen kunne se godt og kunne lese uten briller er rene ungdomsinjeksjonen!

- For meg har det vært en udelt positiv opplevelse som har bedret min livskvalitet, forteller han.