Hadde det ikke vært deilig å slippe alt dette og få perfekt syn igjen?

Siri Meckelborg (33), som er kiropraktor og eier Kolbotn Kiropraktikk, hadde opplevd at briller og kontaktlinser var en ganske plagsom del av hverdagen fra 12-13 årsalderen og helt til hun laseropererte synet hos Argus.

- Fotballen var litt av grunnen til at jeg valgte å operere meg den gangen. Når man trener flere ganger om dagen er det godt å slippe å tenke på briller og linser. Det gikk greit å spille fotball med linser, men det var jo styret med å ta dem på og av hele tiden. Etter en lang dag fikk jeg også tørre øyne, og det er veldig deilig å slippe nå, forteller den aktive 33-åringen.

- Siri var i utgangspunktet svært skeptisk til operasjon, men lot seg friste til en undersøkelse. Denne forundersøkelsen gjorde at hun ble veldig beroliget og trygg på situasjonen.

- Jeg vurderte for og imot operasjon lenge, og jeg hadde ikke gjort det hvis jeg ikke hadde følt meg trygg. Hos Argus ble jeg godt ivaretatt, og da jeg hadde gjort forundersøkelsen ble jeg veldig beroliget, forteller hun.

Laserbehandling muliggjorde medisinstudier

Mari Ringstad fra Finnsnes i Troms er lege, og hun er takknemlig for at hun i dag kan leve et brille- og kontaktlinsefritt liv. Det dårlige synet hun slet med tidligere var svært utfordrende for

Mari, som hadde et langt og krevende medisinstudium foran seg. Det er nå gått ni år siden hun ble laseroperert og Mari har ikke angret en dag. 

- Brillene ga meg hodepine og det var mye styr og store kostnader forbundet med kontaktlinser. Derfor valgte jeg en langsiktig løsning, og det var operasjon, forteller hun.

Mari bestilte en forundersøkelse hos Argus hvor det ble gjort en grundig medisinsk vurdering. Hun fikk god informasjon og ble klarert for operasjon.

- På behandlingsdagen ble jeg tatt veldig godt vare på underveis og engstelsen forsvant. Operasjonen og resultatet gikk over all forventning. Allerede den samme kvelden som jeg ble operert var jeg ute og traff venner, forteller Mari.

Hun husker aller best hvor godt hun ble ivaretatt på klinikken av et profesjonelt og rutinert team, det gjorde at hun følte seg svært trygg.

- For meg er det nærmest uforståelig at de som har mulighet til synsoperasjon ikke velger denne løsningen, avslutter Mari.

Ny, raskere og mer presis laser

Den nyeste, mest presise og raske Eximer-laseren som benyttes til synsoperasjoner i Norge, heter Schwind Amaris 1050 Hz. Maskinens ”eye tracker camera” overvåker øyets posisjon 1050 ganger i sekundet, slik at den lynraske laserstrålen følger øyets bevegelser kontinuerlig under hele operasjonen.

- Mange uttrykker stor glede når de opplever at synet er forbedret allerede umiddelbart etter behandlingen, forteller Marianne Hesle Pettersen, daglig leder i Argus Syn.

Schwind Amaris laseren benytter blant annet ”Smart Puls”, som er en teknisk nyvinningen, som gir raskere tilheling og godt syn både  hos pasienter som har fått laserbehandling på hornhinnens overflate og hos dem som har gjort IntraLase LASIK korreksjon.  I alle behandlingene bruker man laser i hele inngrepet. IntraLase LASIK er for øvrig den eneste LASIK- metoden som Nasa og det amerikanske militæret har godkjent for sine astronauter og piloter.

Ved synskorrigering med laser polerer laserstrålen bort et tynt lag av hornhinnen slik at lysbrytningen blir riktig og man ser klart.

- Den store fordelen med den nye Excimer laseren og IntraLase LASIK i forhold til andre behandlingsmetoder er at man har lite ubehag og får raskt godt syn, forklarer Hesle Pettersen.