Dette er grunnen til at det også er mer utsatt for ytre påkjenninger. Området blir lett irritert, da det mangler den «naturlige smøringen». I forbindelse med fysiologisk aldring reduseres også fukt- og talgproduksjonen ytterligere, som medfører at hudens forsvar mot sol, vind, varme og ulike irritasjonsfremkallende kjemikalier, svekkes stadig mer.

Blodkarene kan bli synlige og det blir et slags optisk fenomen som kan være synlige blodkar, hvor kapillærer er synlige gjennom den tynne huden rundt øynene. Denne tilstanden er, i likhet med poser under øynene, ofte arvelig betinget, og kan forverres ved dårlig kosthold, lite søvn, stress, høyt alkoholinntak, saltet mat og for lite inntak av vann, forklarer forklarer Eli Holme Lie, hudterapeut på Haugesund Hudpleieklinikk.

Start tidlig med god pleie

Øyenpartiet er det området hvor de første «aldringstegnene» dukker opp. Siden huden rundt øyepartiet er tynnere enn i resten av ansiktet er det viktig å bruke produkter  som ivaretar alle de utforingene som øyepartiet utsettes for og som forårsaker tidlig aldring,  slik at den delikate huden ikke overbelastes.  Holme Lie anbefaler produkter utviklet av hudlege med grundig kunnskap  om hudhelse for effektive og trygge resultater.

- En hudterapeuts mål er fornøyde kunder, som forlater klinikken med strålende øyne og med en følelse av ny friskhet og velvære.

Holme Lie anbefaler  å starte med øyeprodukter allerede fra 25 års alderen. Som første øyekrem anbefales fluid med høyt fuktighetsinnhold, for å forebygge tidlig aldring. Ved tørr og eldre hud  foretrekkes en øyekrem med  fuktighet i tillegg til antirynke, beroligende , styrkende og sterk beskyttende virkestoffer spesialtilpasset dette sensitive området.  PÅ dagtid har huden behov for beskyttende virkestoffer som beskytter øyeområde for frie radikaler, UV –lys og uttørring fra vær og vind. På kvelden anbefales oppbyggende, nærende, virksomme ingredienser ettersom huden da får tid til å fornye seg.

I tillegg til effektive øyeprodukter er det viktig å velge skånsomme renseprodukter. ”Jeg anbefaler en  rens/tonic med  svært beroligende virkestoffer,  slik at område blir minimalt belastet når make-up skal fjernes.

Unn deg selv en effektiv solbehandling

Øyekonturbehandling motvirker rynker og fine linjer rundt øynene.  Behandlingen drenerer og minsker vannansamling ved å øke mikrosirkulasjonen.  I klinikker med spesialutdannede terapeuter utføres øyekontur-behandlingen med 100% naturlige urter. Urtene vil sammen med påfølgende spesial massasje, bidra til å nøytralisere tusenvis av mikrospenninger i øyeområdet.

- Ta godt vare på huden rundt øynene – det vil kunne forebygge for tidlig aldring og gi deg et strålende og uthvilt uttrykk.

Hudterapeut Holme Lie opplyser videre at denne spesielle behandlingsmetoden vil gi økt blod- og lymfesirkulasjon, og dermed kunne forebygge problemer med mørke ringer rundt øynene, samt hevelser og tunge øyelokk. Økt sirkulasjon i et slikt område, med få og svært tynne kapillærer, vil nemlig kunne tilføre næring og ny oksygen til cellene. Behandlingen vil også kunne bidra til å fjerne avfallsstoffer fra områder med hevelse, som er viktig for å redusere væskeansamling rundt øynene.

Behandlingen avsluttes med en okklusjonsmaske basert på alger, som intensiverer virkningen og vil også umiddelbart kunne redusere dybden på tretthetslinjer rundt øynene. En slik behandling vil gi et umiddelbart resultat, med mål om å styrke huden rundt øynene.

- En hudterapeuts mål er fornøyde kunder, som forlater klinikken med strålende øyne og med en følelse av ny friskhet og velvære, sier Holme Lie.

- Øyekonturbehandlingen kan vi med stolthet si er en stor suksess! Mange tar behandlingen samtidig med andre behandlinger i salongen. Husk at dersom du har en anstrengende jobb, med lange dager foran datamaskinen, har du kanskje et større behov for en god og forebyggende pleie av øyepartiet. Velg derfor en krem som du kan massere rundt hele øyeområdet, i små sirkulære bevegelser. Det vil bevare huden, øke sirkulasjonen og løse opp den anstrengte muskulaturen, sier Holme Lie og tilføyer:

- Ta godt vare på huden rundt øynene – det vil kunne forebygge for tidlig aldring og gi deg et strålende og uthvilt uttrykk.