- Da jeg startet å blogge for cirka ti år siden, var ikke bloggen noe annet enn en hjemmeside for mine tanker. Jeg så på hele prosjektet som en hobby. Derfor hadde jeg aldri sett for meg at bloggen min skulle bli så populær som den ble, forteller Linnéa.

På det meste hadde Linnéas blogg mer enn 30 000 daglige lesere. Ofte skrev hun om ting som irriterte henne, derfor hadde hun også fått tilnavnet Sinnablogger det samme året som hun mottok prisen som årets blogger under Vixen Blog Awards i 2011.

- Selv om jeg både hadde depresjoner og slet med spiseforstyrrelser var det aldri dette som var hovedfokuset på bloggen. Jeg skrev om det som var friskt og underholdende, men da jeg berørte temaer som hadde med depresjon og spiseforstyrrelser å gjøre opplevde jeg at mange gjerne ville vite mer. Og siden jeg ikke hadde noe imot å snakke om det, valgte jeg å være åpen om disse tingene, fortsetter hun.

Utviklet depresjoner i ungdomsskolealder

Når vi spør Linnéa om hvordan hun utviklet depresjoner og fikk spiseforstyrrelser forteller hun om et sammensatt bilde:

- Jeg var generelt veldig utrygg på den tiden. Å eksperimentere med mat, og særlig slanking, ble på mange måter min flukt fra virkeligheten, som jeg synes var utrygg og vanskelig. Det var helt tilfeldig at det ble mat og endte i anoreksi, på den tiden visste jeg ikke engang hva det var.

Jeg har mange av de samme tankene enda, men jeg har mye bedre kontroll i dag enn jeg hadde for ti år siden. Mange tror man er frisk når man ser frisk ut, men det er en myte. Det sitter i hodet, forteller hun.

Mer press, men også mer kunnskap

Linnéa mener at unge i dag opplever et helt annet press enn tidligere.

- Unge har alltid hatt idealer å se opp til, men i dag, hvor man daglig blir bombardert i sosiale medier, føles det nok mer intenst og desto viktigere. Presset er ikke bare konstant, man må også fremstå som vellykkede selv og alltid vise seg fra sin aller beste side i sosiale medier. I tillegg er det lettere å måle popularitet enn aldri før, i form av antall likes og følgere. Det mange flere og annerledes utfordringer knyttet til det å være ung i dag enn det var før, sier Linnéa.

Heldigvis har det blitt mer enklere å snakke om disse utfordringene nå, og vi får stadig mer kunnskap. Så gjenstår det bare å se om vi greier bruke den til noe, og hjelpe de som sliter.

Fikk pris for åpenhet

Året etter at Linnéa ble kåret til årets blogger la hun ned bloggen, men ikke ned pennen. I 2012 debuterte hun med romanen Evig Søndag som følger Linnéa Myhres liv i ett år. I boka beskriver hun hvordan hun motvillig oppsøker psykiater for problemene sine, hvordan det er å leve med tungsinn og hvordan det er å ha spiseforstyrrelser. Førsteopplaget ble utsolgt allerede på lanseringsdagen og hun mottok Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse for denne boken.

- For meg har det alltid vært viktig å være åpen. Men man må selv velge i hvilken grad, og det er nok for de færreste å dele alt i offentligheten. Det viktigste er at man forteller det til noen, og ikke bærer på det alene.

- Jeg har fått god hjelp av psykiater, det har hjulpet meg veldig, fortsetter hun.

- Et siste råd er å være bevisst på måten vi snakker til oss selv, og ikke tillate vår egen baksnakking. Vi er blitt eksperter på å snakke ned og og fokusere på hva vi er dårlige til, og kverne på det. Det gjelder både overfor oss selv og andre, det bidrar mer negativt enn vi tror. Det er en vanskelig snuoperasjon, men det er mulig, avslutter hun.