Ole Andreas Underland, administrerende direktør i Incita. Foto: Incita

Ole Andreas Underland er administrerende direktør i Helseforetaket Incita. Han mener at erfaringskompetanse er det sterkeste virkemiddel for å gi håp til den som sliter.

- I dagens psykiske helsevern er fokuset i all hovedsak medisinering. Det aller viktigste for mennesker i krise er håpet og troen på at livet igjen kan bli levelig. Å møte mennesker som kan gi deg trygghet og tro på at livet ditt på ingen måte er ødelagt selv om du har psykiske helseplager er av enorm betydning for å beholde håpet.

Mentaltrener Petter Vallestad slet lenge med tunge depresjoner.

- I det tunge tiåret hadde jeg med meg egenutviklingen hele tiden. Jeg søkte etter noe mer og jeg nektet å gi opp. Jeg studerte mine inspirasjonskilder og leste bøker daglig. Selv om jeg hadde det vondt brukte jeg tiden min til å søke. Sakte men sikkert tok jeg de riktige steg videre.

Tro på seg selv

- Det å lede meg selv gjennom prosessene jeg hadde lært, førte til at jeg kunne skape et nytt liv for meg selv. Jeg kopierte verdenseliten innenfor idrett, business, helse og ernæring, og brukte deres kombinerte verktøyer til å bli en pakke jeg valgte å kalle «Komplett+», forteller Vallestad og fortsetter:

Petter Vallestad, mentaltrener. Foto: Privat

- Deretter begynte jeg å spre det glade budskap. Jeg hadde noen venner som slet, og jeg delte ut pakken min til dem. Etter hvert endret flere mennesker sine liv.

Kombinasjonen av en god mental programmering, et rent kosthold og daglig bevegelse er eksplosiv.

- Selvsnakket og troen vår om oss selv betyr alt for vår egen utvikling. Det samme gjelder for kostholdet og aktivitetsnivået vårt forklarer Vallestad. Egenkjærlighet og ærlighet. Alt begynner inne i deg selv og dine tanker om deg selv. Jeg fikk bekreftet at konseptet virket og at det var kraftfullt. Jeg gikk ned 30 kilo, og følte meg ny fra innsiden og ut. Da begynte jeg å dele det massivt, og nå har jeg hjulpet hundrevis av mennesker gjennom dette egenutviklingsprogrammet, avslutter Vallestad.