– I en alder av 29 år følte jeg brått at livet ble snudd på hodet. Jeg så for meg at kroppen ble krokete, og første tanke var hvordan jeg skulle klare å fungere i hverdagen som mamma, og i jobb.

Vanskelig og uklart

– På sykehuset fikk jeg beskjed om at trening var bra. Jeg spurte hvordan jeg skulle trene, men fikk vage svar om at det måtte jeg finne ut av selv. Jeg fikk henvisning til fysioterapeut, men der var det også uklart. Da viste jeg fram et treningsprogram jeg hadde jobbet med fra før av og lurte på om jeg kunne følge dette. Og det kunne jeg, så jeg satte i gang med det programmet, forteller Wulvik.

Problemet var at hun ikke opplevde fremgang. Snarere tvert imot.

– Enkelte dager følte jeg meg veldig dårlig. Etter hvert gikk det ut over psyken. Jeg gikk med konstant dårlig samvittighet for å ikke strekke til som mor og arbeidstaker. NAV var heller ikke mye til hjelp. Det var opp til meg selv å avgjøre om jeg skulle være sykmeldt eller få behandling. Siden behandlingen fungerte dårlig, og jeg åpenbart ikke kom til å bli bedre av å bare være hjemme, så var dette to dårlige alternativer for meg, sier hun.

Vendepunktet

Etter en stund kom Wulvik i kontakt med en vennine av sin mor; Randi Solberg Lie. Hun var med på et treningsprosjekt med Myworkout hvor de brukte en treningsapp i bemannet fellestrening.

– Jeg var heldig og fikk bli med på den neste treningsgruppen som fulgte det samme opplegget, men uten bemannet fellestrening. Jeg møtte til VO2max-test i forkant av prosjektet og fant ut at formen var skikkelig dårlig. Jeg hadde en biologisk alder på 44 år. Da skjedde det noe med meg. Jeg kjente at jeg ble gira. Jeg ville forbedre formen. Så jeg begynte å trene med appen «Myworkout GO» to ganger i uken på egen hånd, sier hun.

Stor fremgang

Allerede etter to uker merket Wulvik en forbedring.

– Jeg ble meg selv mer og mer, og appen viste en lavere biologisk alder etter hvert som ukene gikk og formen ble bedre. Energien kom tilbake. Jeg strakk til mer i hjemmet og klarte mer på jobben. Så jeg gikk like greit opp til 100 prosent arbeid før det hadde gått ti uker. Og det var så deilig! Jeg gikk fra å være en økonomisk belastning til å bli en ressurs. Det betyr mye for min egen selvfølelse. Og så slapp jeg flere skjemaer å fylle ut i NAV, som kan tappe enhver for energi.

Som en del av prosjektet tok hun en ny VO2max-test etter ti uker. Den viste 33 år i biologisk alder.

– Jeg trente med appen to ganger i uken. Jeg startet med å gå i motbakke. Formen ble mye bedre, og etter hvert klarte jeg å jogge. Jeg har blitt hele elleve år yngre på ti uker. Jeg blir motivert av at det fungerer, sier Ingrid.

Bedre livskvalitet

Dette har ikke bare bedret livskvaliteten til Wulvik selv, men hele familien.

– For meg betyr dette alt. Jeg føler meg ikke syk. Jeg føler meg som meg selv igjen, og jeg strekker til i hverdagen. Vi som familie kan planlegge ting langt frem i tid, fordi formen min er veldig stabil nå. Jeg fungerer godt på jobb og kan ta på meg arbeidsoppgaver, og vet at jeg klarer å gjennomføre dem. Jeg kan fordype meg i det jeg elsker med jobben min og bruke energi på det. Tidligere var jeg mye sengeliggende, og det tar krefter fra de rundt meg. Nå er jeg 100 prosent mamma og samboer. En samboer som gir av seg selv og ikke tar energi fra andre.

Om applikasjonen

  • Treningsappen Myworkout GO er basert på 25 år med forskning med base på NTNU i Trondheim.
  • Den fungerer som en personlig trener med en stemme som guider deg gjennom treningen slik at treningen blir kvalitetskontrollert, og etter treningen er fullført får du vite din biologiske alder med vitenskapelig presisjon slik at du ser treningsfremgangen.
  • I prosjektet «Trening som medisin» fant MyWorkout ut at det er mulig å hjelpe mennesker med revmatisk sykdom «remote» ved at de benytter Myworkout-appen.