Av Anne Gjertsen Kohlberg, Helsereiser

For de med muskel- og skjelettplager er det mange helsefordeler ved å oppholde seg i varmere strøk. Denne høsten introduserer Norsk Revmatikerforbund (NRF) et nytt opplegg med motivasjons-langhelg i Spania. Her blir det fokus på inspirasjon, helse, kosthold og livsstil. På programmet står både fysisk aktivitet, yoga, mindfulness og flere sosiale arrangementer. Tilbudet er for alle, ikke bare forbundets medlemmer.

– Vi kan love en spennende og lærerik langweekend som passer utmerket for deg som ønsker et mer aktivt og sunt liv, sier frisklivsrådgiver, trener og coach i NRF, Ole-Martin Wold.

Langweekend

Kurset avholdes på Reuma-Sol som er et norsk trenings- og behandlingssenter i Alfaz del Pi som ligger like nord for Alicante by. På senteret er det flotte treningsfasiliteter og innendørs oppvarmet svømmebasseng, samt en stor stab av fysioterapeuter og trenere som vil bidra med sin kompetanse slik at alle får et best mulig utbytte av oppholdet. I regi av turarrangøren Helsereiser blir det fly fra Oslo på torsdager med retur påfølgende søndag utover høsten og vinteren.

– Dette er den perfekte langweekenden, gjerne sammen med venner, hvor man kan bygge videre på de gode vanene etter hjemkomst, sier Wold. Han også legger vekt på at dette er langt fra er et gravalvorlig kurs.

– Vi skal ha det masse gøy og moro med blant annet hyggelige middager, salsadans og trivelige spaserturer i flott natur langs den spanske middelhavskysten.

Vil gi inspirasjon

På HelseCampen vil man også få gode råd og tips om kosthold. Wold understreker at riktig mat bidrar til både bedre helse og økt livskvalitet. Selv om kurset bare varer noen dager, er han sikker på at det skal gi inspirasjon og at deltakerne vil få stor glede av oppholdet i Spania. 

– Det er ikke treningen og den sunne maten under helgen som endrer livet, men hver deltaker vil ta med seg kunnskap hjem som gjør det enklere å etablere sunne og gode vaner. På kurset kan de også få et nettverk som kan være heiagjeng når gode vaner skal på plass i en travel hverdag.

Det blir også rikelig med muligheter til å utvide oppholdet for dem som ønsker. Reuma-Sol vil stå til disposisjon, og man kan også bestille fysioterapibehandling og spabehandling. På senteret er det et rikholdig aktivitetsprogram som man kan følge dersom man velger å bli litt lenger. Blant annet stavgang, fellestreninger i basseng, pilates med mer.

Ytterligere informasjon finner du blant annet på www.helsereiser.no.