Mange eldre mennesker sliter med belastningsskader som smerter i rygg, hofter, knær, føtter, skuldre, nakke, og kjeve, og mange har også andre plager. Våre klienter er meget fornøyd med å få behandling med BowenTeknikken nettopp fordi den er så dyptgående og skånsom og gir kroppen den informasjonen den trenger for å reparere seg selv. Mange klienter trenger bare 2–3 behandlinger, med en ukes pause mellom hver behandling i første omgang, og deretter vedlikehold en gang i måneden.

Kroppens egne reparasjonssystem

Det er vitenskaplig bevist at kroppen er utstyrt med selvreparerende mekanismer som aktiveres når kroppens autonome nervesystem er i parasympatiske modus og avslapningsrespons. Men 70 prosent av tiden er kroppen i stressrespons og kan derfor ikke dra nytte av disse mekanismene. BowenTeknikken hjelper kroppen med å finne avlapningsresponsen, slik at kroppen raskt kan finne tilbake til optimal helse.

Fordelen med behandlingen

Behandlingen er uten bivirkninger, da det er kroppen selv som balanserer kroppens muskel- og skjelettsystem, og som stimulerer blod- og lymfesirkulasjonen. Kroppen selv sørger for raske resultater for kroniske og akutte lidelser. Teknikken har påvirkning på det fysiske, det kjemiske, det følelsesmessige og det mentale aspekt hos klienten. Slik er BowenTeknikken unik i all sin enkelhet – enten det gjelder behandling av et spesielt problem eller vedlikehold av god helse. Kroppen prioriterer selv behandlingen.

Hvordan foregår behandlingen?

Bowenterapeuten trykker forsiktig på forskjellige punkter på kroppen med tommel- og pekefinger. Disse punktene kan være over muskler, ledd, akupunkturpunkter og bindevev. Når spenninger i disse områdene frigjøres kan dette ha innflytelse andre steder i kroppen og justeringer foretas av kroppen selv. Når finjusteringer er foretatt, oppløses spenninger og blokkeringer, slik at smerter minsker eller blir borte.

Kroppen er din beste helbrederen. Ingen kan jobben bedre enn kroppen selv. BowenTeknikken støtter kroppens medfødte evner til å slappe av og reparere. Gi kroppen en sjanse!

Hvor kommer BowenTeknikken fra?

Mr. Tom Bowen fra Victoria i Australia utviklet teknikken på 1950 tallet. I en periode behandlet Tom Bowen alene utrolige 13.000 pasienter i året, hvor 90 prosent av dem kun behøvde to eller tre behandlinger for å bli friske.

BowenTeknikken er den ultimate helhetsterapi, og fremtidens førstevalg til optimal helse. Mer informasjon om BowenTeknikken og hvor du finner våre terapeuter finner du på www.bowennorge.no