- Det er av en eller annen syk grunn flaut å innrømme for mange, så jeg vil gjerne ta et oppgjør mot det nå, sier bloggeren om det å bruke tannregulering.

- Jeg syns ikke det er en så stor sak, og det vil jo komme til å merkes også. Jeg mener det ikke er noe galt i det, sier hun bestemt.

Sophie Elise tror at tabuet for  voksenregulering kan komme av at tannregulering blir ansett som en «barneting», og for voksne som må bruke regulering så kan det kanskje føles som om man kommer inn i en slags sen pubertet.

- Ikke vet jeg, jeg syns jo ikke det er flaut, så vanskelig å svare på vegne av alle.

Hverdagsplager

Bloggeren gjør seg nå klar for å rette opp sin egen perlerad. Valg av tannlege falt etter anbefalinger fra venninner og andre bloggere.

- Da jeg var hos tannlegen spurte han om jeg ville ha reguleringen foran eller bak tennene. Jeg sa at jeg egentlig ikke bryr meg. Regulering er jo søtt, sier Sophie Elise.

I tillegg til tannregulering må hun også ha en operasjon for å korrigere kjeven.

- Jeg har et overbitt og kryssbitt som plager meg i hverdagen, så da er det bare å fikse det, sier hun.

Skambelagt

- Jeg tror regulering kan føles tungt enten du er voksen eller ungdom, og jeg vet om flere venninner som skammet seg over sine tannproblemer. Ikke gjør det! Jeg synes det er så søtt, om det hjelper noe, sier hun oppmuntrende.

Hun oppfordrer sine bloggfølgere som har tannregulering til å oppsøke henne dersom de ser henne på gaten.

- Om jeg møter noen av dere lesere som også har regulering når min er på så kan vi ta «regulerings-selfie» og gjøre det til en greie, kanskje det blir det nye store.

Sophie Elise tar også til orde for alle unge tannreguleringsbrukere som blir utsatt for mobbing på skolen.

- Om du som leser dette akkurat nå sitter på barne, ungdoms- eller videregående skole og noen kanskje gjør narr av deg på grunn av reguleringen din, så kan du si «hallo, Sophie Elise syns regulering er sexy».

- Vær stolt, reguleringen kommer av etter hvert, og da ser du så utrolig «smashing» ut, sier hun optimistisk.

Åpenhet

Bloggkjendisen er ikke tvil om hvordan vi skal gjøre tannregulering like normalt som å bruke briller.

- Med at flere er åpne om det! Det er jo ikke noe farlig, det er jo bare tenner! Ikke alle tok tak i tannproblemene som barn, og ikke all hadde problemer da heller. Det er sånn det er.

- Jeg skal bære min regulering med stolthet og smile like mye til både nære og kjære, ukjente, på tv, rød løper eller hva det nå måtte være, avslutter bloggeren.