Historien om Alexx Alexxander er historen om den lille gutten som ble betatt av trylling og overnaturlige ting allerede som femåring. Da fikk han sin første tryllebok og blod på tann. Som fjortenåring startet han sitt eget underholdningsfirma.

- Det var jo en fantastisk start på karrieren, for ganske raskt fikk jeg så mye å gjøre at da jeg startet på videregående på musikk, drama og dans, måtte jeg slutte etter bare seks måneder. Jeg hadde ikke tid, for oppdragene sto i kø. Siden har jeg jobbet som underholder, magiker og illusjonist, forteller Alexx Alexxander. Navnet er ikke lenger bare et kunstnernavn, for noen år siden skiftet han navn og gjorde kunstnernavnet til sitt eget.

Den perleraden vi har fått er det viktig å ta vare på, for det er noe av det første vi legger merke til når vi treffer andre.

Helheten er viktig

- Jeg er opptatt av helheten i alt jeg gjør, og da inngår selvfølgelig også tennene. Den perleraden vi har fått er det viktig å ta vare på, for det er noe av det første vi legger merke til når vi treffer andre, sier Alexx.

Denne våren har han spilt sin nye forestilling for fulle hus i hjembyen Tønsberg, Halden og Lillehammer. Hele høsten besøker han en rekke byer som Bergen, Sandnes, Trondheim og Skien for å nevne noen. Showet hans, Alexx Alexxander Illusions, er det mest spektakulære han har produsert og det har fått gode kritikker. For noen år siden var han også på veien med et stort show, feilen var bare at han skulle gjøre absolutt alt selv. På mange måter ble selve showet en suksess, for publikum likte det de så. Økonomisk ble det dessverre ikke det.

- Det ble for mange tråder å skulle holde i alene, og for uoversiktlig. Men jeg nektet å gi opp. Nå har jeg fått et apparat rundt meg som gjør de tingene jeg ikke kan, og da falt også brikkene på plass. Derfor er det ekstra moro nå som det settes opp ekstraforestillinger i nesten alle byene vi besøker, sier Alexx.

Bruker tennene i jobben

Så var det disse tennene da. Alexx pusser tennene - og tunga - hver morgen og kveld og før hver forestilling. I tillegg bruker han munnskyllemiddel daglig og tanntråd nesten hver eneste dag. Til tross for et perfekt smil har han aldri hatt regulering eller bleket tennene sine.

- Jeg har vært heldig med de tennene jeg har fått. Og jeg trenger gode tenner også siden jeg bruker dem til mange av triksene mine, særlig når jeg er fastbundet eller festet med håndjern er tennene gode redskaper, sier Alexx og smiler.