Det begynte kanskje da hun gikk på barneskolen, og måtte trekke en melketann. Det var på den tiden skoletannlegen var alle elevers store skrekk. Å trekke tenner er ingen spøk, og Karoline, eller Karo, som vi elsker å kalle henne, bestemte seg kanskje allerede da for å ta vare på tennene sine. Ifølge Karo er tenner som blir tatt vare på det fineste plagget vi kan ha på oss.

– Da jeg gikk på barneskolen fikk jeg også beskjed om at jeg var tolv millimeter overbitt, så jeg gikk med regulering i to år, to måneder og en uke, svarer Karo bestemt når vi spør om tennene hennes alltid har sett strøkne ut.

Alltid rett før kampstart

Ting kommer ikke av seg sjøl der i gården. Hun liker kontroll, lister og avkryssing, og er en svoren tilhenger av Ordning&Reda. Karo vet hva som skal til for å lykkes, enten det nå gjelder ball eller tenner.

Det med pussing av tenner før kampstart begynte for cirka 15 år siden, da hun spilte i Stabæk, der hun også begynte håndballkarrieren som femåring. Etter et par år i Hosle som tenåring spilte hun i Stabæk frem til hun var 25. De siste elleve årene har hun stilt opp for Larvik HK, Norges beste håndballklubb, og vært kaptein på landslaget. Hele veien har hun pusset tenner før kampstart, ofte på slutten av den siste taktikksalven fra treneren før kampen er i gang.

Sunn balanse i kostholdet

Hun er opptatt av god tannhygiene, bytter mellom elektrisk og vanlig tannbørste, i tillegg bruker hun tanntråd om kvelden og munnskyll morgen og kveld. Resultatet er kun tre hull i løpet av 36 år, og en herlig perlerad. Hun liker at folk smiler og er positive, og et godt smil kan dessuten påvirke selvtilliten, ifølge Karo. Som topputøver vet hun også hvilken betydning kosthold og ernæring kan ha for prestasjoner.

– Kostholdet er viktig for meg. God ernæring bidrar til sunne tenner, og har mye å si for energinivået. Jeg er opptatt av hva jeg spiser og å spise regelmessig, og prøver å ha god og sunn balanse i kostholdet. Jeg er svak for gjærbakst, og koser meg gjerne med en taco- eller biffmiddag og et glass vin til maten, forteller håndballspilleren.

Det siste har det blitt lite av de siste månedene. Karo blir nemlig mamma i oktober, men satser på å være på plass på håndballbanen igjen allerede over nyttår.

 

IMPONERENDE: Karoline er kjent for å være god til å takle ulike roller både på og utenfor banen, har et klokt håndballhode og er knallsterk fysisk. Foto: Svein André Svendsen

 

En karriere full av titler

Hun har vunnet alt det hun kan vinne på håndballbanen. Det gildeste i tillegg til OL er kanskje Champions League-gullet med Larvik HK i 2011. Det er noe helt spesielt å vinne den aller tøffeste klubbturneringen sammen med dem du trener med hver eneste dag hele sesongen. Hele fem EM-gull, ett VM-gull og altså to OL-gull har det blitt, og høydepunktene har stått i kø hele veien. Alle titler har sin historie, og består av både mot- og medgang, ifølge Karo.

– Det har handlet om å gjenskape suksess over tid, og jeg er glad for at trenerne har fått frem det beste i meg, svarer hun på spørsmålet om hva det har kostet.

Fysikk, klokskap og tannpuss

Hun er kjent for å være god til å takle ulike roller både på og utenfor banen, har et klokt håndballhode og er knallsterk fysisk. Kanskje har denne smånevrotiske tannpussen også bidratt til suksessen.

Uansett kan Karo se tilbake på en fantastisk håndballkarriere, der det smittsomme smilet hennes har vært selve kjennetegnet på det norske håndballeventyret.