Både Wenche og sønnen Kristoffer har alltid slitt med dårlige tenner. Kristoffer har blant annet vært innlagt på sykehus for å gjøre tannbehandling, men opplevde at denne behandlingen ikke fungerte. Blant annet løsnet plombene og falt ut.

– Jeg har heller ingen gode erfaringer fra tannlegene her hjemme, sier Wenche.

– Tennene mine hadde begynt å knekke, og til slutt måtte jeg be om sosialhjelp for å få tannbehandling. Jeg fikk penger, men det som skjedde var at tannlegen trakk ut omtrent alle tennene mine og ga meg et gebiss som jeg ikke klarte å bruke, forklarer hun.

Mistet selvtilliten

Resultatet for Wenche var at hun gikk uten tenner og uten protese i mer enn ti år. Det ødela mer eller mindre hele livet hennes:

– Jeg hadde absolutt ingen selvtillit i det hele tatt, for jeg så ikke ut, jeg kunne ikke smile og jeg viste meg nesten aldri ute lenger. Men så en dag ordnet samboeren min opp. Litt hemmelighetsfull sa han at vi skulle reise til Gdansk neste uke. Da viste det seg at han hadde bestilt fly, hotell og tannlegetime både til meg og Kristoffer. Det ble starten på et nytt liv for mitt vedkommende, smiler Wenche.

 

Dr. Lukasz Lassmann og Wenche Zacho. Foto: Euromed

 

Grundig behandling

Undersøkelsene som ble foretatt ved den polske tannklinikken viste at mye av kjevebenet hadde smuldret bort. Dette ble utbedret innen implantater og nye tenner kunne settes inn:

– Det ble flere reiser til Gdansk. På turen etter gjorde de en tilsvarende operasjon i underkjeven. Deretter måtte kjevene få lov til å gro skikkelig etter operasjonen. Derfor har jeg holdt på med behandlinger i et helt år, men så har jeg også fått en perlerad med nye tenner og et helt nytt liv, forteller Wenche.

Godt ivaretatt

– Jeg kan ikke rose de polske tannlegene nok. For det første opplevde jeg at de var veldig grundige i alt de gjorde og at de tok seg tid til meg. De var også utrolig hyggelige på klinikken, så de ble nærmest å regne som venner. Sønnen min trengte ikke like store inngrep som de jeg hadde, men han også har fått et nytt smil og er veldig godt fornøyd, sier Wenche. 

– Nå er hele livet mitt snudd helt på hodet og jeg har det så bra. Jeg er sosial, jeg er ute med venner og jeg reiser. Derfor er jeg også veldig lykkelig. Faktisk har det å få nye tenner omtrent betydd alt for meg, sier Wenche til slutt.

Kontaktinformasjon

Tlf: (+47) 63 99 30 10

E-post: post@euromed.no

www.euromed.no