-Mange stomi-opererte kvier seg for flyturer, bussturer, båtferier og fjellturer fordi de må tenke på hvor de skal kvitte seg med de brukte stomi-posene. Løsningen måtte jo være en pose man kan kaste rett i toalettet, sier Frode Skoglund i Farmatek.
 
Posen fungerer bedre enn en tradisjonell stomipose. Den eneste forskjellen er at den er laget av nedbrytbart materiale, og dermed kan posen slippes ned i ethvert biologisk toalett.

Enklere liv

-Vi fikk tilbakemelding en stomi-operert, jaktglad mann som var henrykt etter å ha testet den nye posen. Han hadde rett og slett bare gravd den ned på fjellet. Med færre bekymringer blir livet mye enklere.
 
Stomiposen Flair Active Xtra fra Welland Medical kom på markedet for kort tid siden, og er å få tak i hos apotek eller bandasjist. Posen har en hudvennlig hudplate, og kommer i en brunfarge som macther huden.
 
-Vi er opptatte av å gi stomi-opererte mest mulig frihet, så de kan oppleve trivsel i hverdagen. Vår leverandør skal ha æren for dette produktet, og med godt samarbeid, kan vi komme med hyggelige nyheter som forenkler hverdagen til de som trenger det, avslutter Skoglund.