Bare tolv timer senere står han på scenen på Half Moon i Putney i London og trollbinder publikum med musikken sin. Ingen i publikum, som er en blanding av skikkelige bluesfantaster og unge kvinner, kan vel forestille seg at de hører på en artist som har en alvorlig sykdom. Dette skriver den engelske avisen Express som fulgte Lawrence en hel dag.

Det er fire år siden Laurence fikk diagnosen på sykdommen som er en kronisk tilstand som fører til betennelse i mage- og tarmkanalen. Det finnes ingen behandling for sykdommen, men Laurence er et levende bevis på at den ikke behøver å ødelegge hele livet. Sykdommen har heller ikke hatt negativ innvirkning på karrieren hans.

Vanskelig tilfelle

Behandlingen, en aferesebehandling, er en slags rensing av blodet der enkelte hvite blodlegemer fjernes. Dette hjelper til å opprette balanse i kroppen.

- Jeg er sliten og kjenner at det er på tide at jeg får «dosen min», sier Laurence til reporteren fra Express.

Laurence har det travelt med å komme videre i karrieren, men kan heller ikke lukke øynene for realitetene.

- De eneste som fullt ut kan forstå denne sykdommen er de som har den selv. Jeg fikk sykdommen helt plutselig som 18-åring og da jeg fikk høre at: «Du kommer til å ha denne sykdommen resten av livet», var det en stor omstilling, forteller han.

- Nå tar jeg sju eller åtte tabletter hver dag og får behandling en gang i måneden. Det har vært topp. Jeg regnes nemlig som et vanskelig tilfelle og har testet injeksjoner i bena og alle mulige medisiner. Injeksjonene hadde mange bivirkninger, blant annet hjerteklapp. Men det kreves statlig subsidiering eller refusjon for å få aferesebehandling, og det er ikke så mange som får det. Jeg fikk refusjon siden jeg var så ung, forteller han.

Sjokkdiagnose

Diagnosen fikk han akkurat i begynnelsen av karrieren som profesjonell musiker og den kom som et sjokk.

- Drømmen var å reise på turné, men samtidig må jeg kjempe med denne sykdommen som jeg ikke forstår helt. Når jeg reiser og får utenlandsk mat vet jeg ikke alltid helt hva jeg får, og det er et problem, for jeg må være veldig nøye med hva jeg spiser. Men jeg har lært noen triks som å smøre noen ekstra brødskiver til frokost.

Laurence begynte å spille klassisk gitar da han var åtte, men vendepunktet kom da han ble tolv:

- Pappa pleide å ta meg med på blueskvelder og plutselig en dag ble jeg bare forelsket i musikken. Jeg var yngst på øvelsene hver uke og jeg brukte mye tid på YouTube hvor jeg fant artister jeg fortsatt liker, som Stevie Ray Vaughan, Albert Collins og BB King. Jeg har vært tro mot bluesen og selv om jeg har møtt mennesker som har villet gjøre meg til popstjerne har jeg stått imot og holdt meg til bluesen, for det er den som hjertet mitt brenner for, avslutter han.

En annen musiker som lever med Crohns sykdom er Anastacia (46). I intervjuer forteller hun at sykdommen har gitt henne innsikt som har hjulpet henne til å nå toppen i musikkverdenen. Hun fikk sykdommen som 13-åring og er veldig nøye med hvordan hun lever for å holde sykdommen i sjakk.

Artikkelen om Laurence Jones, av Paul Sexton i Express, kan leses i sin helhet på www.express.co.uk

AFERESEBEHANDLING:

  • Aferese er en behandling som har blitt utviklet på bakgrunn av kunnskapen om at personer med inflammatorisk tarmsykdom ofte har et forhøyet nivå av visse hvite blodlegemer. Disse aktiverer betennelsen i kroppen. Behandlingen gjøres på sykehus mens pasienten hviler i en behandlingsstol.
  • Blodet tas ut av den ene armen og føres gjennom en plastsylinder med et stoff som fanger opp og binder de hvite blodlegemene som er uønsket. Deretter føres blodet tilbake til den andre armen. Etter cirka en time kan pasienten gå tilbake til hverdagen. Prosedyren, som gjentas gjerne en til to ganger i uken i fire til åtte uker, gir tarmen en mulighet til å  restituere seg uten at kroppen tilføres fremmede substanser.
  • Aferese har blitt brukt av flere enn 20 000 pasienter over hele verden og er mer utbredt i Norden enn for eksempel i England. I Norden har mer enn 2 500 pasienter blitt behandlet ved en rekke ulike sykehus.

For ytterligere informasjon om dette spesifikke produktet, kan du lese her: www.otsuka.no

LAURENCE JONES:

23 åringen er en engelsk bluesartist som beskrives som en «muskelbluesrocker» av det svenske musikktidsskriftet Jefferson. I følge tidsskriftet forvalter Jones den tunge arven til musikere som Rory Gallagher, Eric Clapton og Gary Moore.

Han har gitt ut to plater: Thunder in the Sky og Temptation. Våren 2015 turnerte Laurence Jones i Europa. Vil du vite mer om han kan du besøke www.laurencejonesmusic.com