Bowen-teknikken tar utgangspunkt i kroppens egen evne til å helbrede seg selv. Målet er at terapeuten, ved å trykke forsiktig med tommel og pekefinger på forskjellige punkter, gir kroppen den informasjonen den trenger for å finne tilbake til sin optimale helsetilstand.

Metoden kan brukes mot en rekke plager, og kan blant annet ha god effekt på muskel- og skjelettplager, samt flere andre kroniske og akutte lidelser.

Stress i kroppen

Punktene terapeuten trykker på kan være over muskler og akupunkturpunkter eller i bindevevet, og behandlingen stimulerer kroppens blod- og lymfesirkulasjon. Teknikken har virkning både på fysiske, kjemiske, følelsesmessige og mentale aspekter hos klienten, og målet er å gi kroppen den informasjonen den trenger for å reparere seg selv. Når spenningen i områdene frigjøres, kan dette ha innflytelse også andre steder i kroppen, og på denne måten kan kroppen selv gjøre nødvendige justeringer.

Selvreparerende mekanismer i kroppen aktiveres når kroppens autonome nervesystem er rolig og avslappet, men fordi kroppen er i stressmodus mye av tiden, klarer den ikke å benytte seg av disse innebygde mekanismene hele tiden.


Bowen-teknikken er utbredt i en rekke land, og brukes både som behandling, forebyggende og i forbindelse med rehabilitering.


 

Gjenoppretter ro

Ofte er det nettopp stress som fører til verkende og stive muskler og ledd, og også kroppsholdningen påvirkes av stress. Du kan etter hvert også føle deg utbrent, noe som igjen fører til at smertene forsterkes.  

Det er i slike tilfeller Bowen-teknikken kan hjelpe ved å tilbakestille nervesystemet og gjenopprette ro og avslapning i kroppen, og man har gode erfaringer ved bruk av teknikken mot søvnproblemer.

Takket være kroppens evne til å foreta justeringer, kan effekten etter behandlingen være både dyp og langvarig. Ofte kan to eller tre behandlinger med en ukes mellomrom være nok som en start, og deretter kan man vedlikeholde resultatet med månedlige behandlinger eller etter behov.

Teknikken er utbredt i en rekke land, og brukes både som behandling, forebyggende og i forbindelse med rehabilitering.

FAKTA

Hvor kommer Bowen-teknikken fra?

  • Bowen-teknikken ble utviklet av australske Thomas A. Bowen på 1950-tallet. Han hadde ingen terapeututdannelse, men gjennom sitt arbeid erfarte han at metoden virket. Bowen videreformidlet teknikken, og osteopat OswaId Rentsch videreutviklet den som behandlingsmetode og begynte å undervise i teknikken etter Bowens død.
  • I en periode behandlet Bowen alene 13 000 pasienter hvert år, og de fleste trengte kun et par behandlinger for å bli friske.   
  • Mer informasjon finnes på www.bowennorge.no

Kilde: www.bowennorge.no