– Hvordan du har det på soverommet har mye å si for hvor godt du sover. Likevel er det nok mange som nedprioriterer dette rommet når de skal pusse opp, sier interiørblogger Elisabeth Halbjørhus.

For selv om vi bruker mye tid på soverommet, er det ikke et rom vi tar med oss gjester inn på. Stue, kjøkken og bad kommer derfor gjerne i første rekke når vi skal fornye hjemme.                  

Unngå rot og støv

– Når du skal innrede soverommet ditt, anbefaler jeg for det første å skape rom rundt deg. Ikke ha for mange ting der inne, for da blir det fort veldig rotete, sier hun.

Dropp også løse klesoppheng da disse samler opp mye støv.  

– Da jeg pusset opp soverommet, forsøkte jeg å skape en hotellfølelse samtidig som rommet skal være personlig. Veggene malte vi i en kald, nøytral grønnfarge, som går godt både til mørke og lyse farger, og så valgte vi en fondvegg i nordisk brunoransje for å skape en lun og behagelig atmosfære. Vi åpnet også opp den ene veggen og satte inn glassdører mellom stue og soverom, slik at rommet fikk gjennomgående lys, sier Halbjørhus.

En slik løsning vakte naturlig nok litt oppsikt, og mange – inkludert mannen – var skeptiske til hvordan det ville bli.

– Det krever jo at vi har det ryddig på soverommet, men på en annen måte er det enklere å holde det ryddig når man har innsikt i rommet. Det gir dessuten en god romfølelse, sier hun.


– Bruk gjerne grønne planter til å pynte opp litt. Det er nok få som setter blomster på soverommet, men dette gir både god luftkvalitet og skaper romfølelse, sier interiørblogger Elisabeth Halbjørhus.


Re opp

Når det gjelder gardiner, anbefaler Halbjørhus å satse på velur og andre tyngre tekstiler som oser av kvalitet. Selv har hun valgt lameller til vinduene mellom stue og soverom, slik at det er mulig å lukke igjen hvis det er ønskelig.

– Jeg anbefaler videre å prioritere å bruke penger på en madrass som passer til ditt eget behov og sengetøy du syns er behagelig. Det behøver ikke koste så mye, men velg noe du virkelig liker, sier hun.

For å få den eksklusive følelsen, foretrekker hun store "hotellputer", og bruker personlige bilder og lekre stilleben til å pynte opp og gjøre rommet mer personlig.

– Ellers er det et godt tips å alltid re opp sengen om morgenen. Det tar nesten ikke tid i det hele tatt, men har så mye å si når du skal legge deg om kvelden, sier hun.


– Veggene malte vi i en kald, nøytral grønnfarge, som går godt både til mørke og lyse farger, og så valgte vi en fondvegg i nordisk brunoransje for å skape en lun og behagelig atmosfære, sier Elisabeth Halbjørhus.


Lys på bordet

Det at du dropper klesoppheng og annen pynt, betyr ikke at du ikke at rommet behøver å bli kjedelig.

– Bruk gjerne grønne planter til å pynte opp litt. Det er nok få som setter blomster på soverommet, men dette gir både god luftkvalitet og skaper romfølelse. Kjøp også inn noen ledkubbelys som du plasserer på nattbordet ditt, sier hun.

Velg gjerne lys med timer slik at du kan stille dem inn så de lyser når du kommer og legger deg.

– Og vil du få den komplette hotellfølelsen som jeg liker så godt, setter du også en kaffemaskin inn på soverommet. Da trenger du ikke en gang gå ut av rommet for å få morgenkaffen din, sier hun.