Det kan være tungt for en mann å miste håret, men for en kvinne kan det betyr slutten på det sosiale livet. Håret er en stor del av vår identitet, ekstra viktig for en kvinnes, sier daglig leder hos Apollo Hårsenter, Olav Midtgarden.

- En kvinne som mister håret kan bli redd for å gå ut og treffe andre mennesker, det er ikke en aktuell problemstilling å gå uten hår. Fordi de ikke føler seg vel uten hår, kan de miste nesten hele sitt sosiale liv.

Når du mister håret som følge av en sykdom, så vil det manglende håret i tillegg føre til at du blir konfrontert med sykdommen hele tiden.

- Både du og de rundt deg blir konstant minnet på at du er syk, og det tar mye krefter. Vår målsetting i Apollo er å hjelpe disse med parykker eller gode spesialtilpassede løsninger.

Mørketall

Kvinner kan miste hår som følge av sykdom, men det kan også komme med alder. Midtgarden er redd for at det er mange som sliter unødvendig.

- Vi vet at mange kvinner sliter med hårtap, og selv om vi hjelper mange, så er det sannsynligvis store mørketall her. Vi er bekymret for at det er mange som sitter hjemme, som ikke vet at det er mulig å få hjelp.

Midtgarden fortsetter å fortelle om at det finnes et stort utvalg av løsninger for å håndtere hårtap.

- Vi har sertifiserte spesialister på hårtap, og mange løsninger. Noen kan få fornyet hårvekst gjennom behandlinger, det finnes midler som hjelper på vekstvilkårene for håret. Vi kan også integrere permanente hårdeler med ditt eget hår. Resultatet blir helt naturlig, det er ingen som kan se at håret ikke er ekte. Vi kan sette inn hårdeler der hvor du mangler hår, og her varierer størrelsen. Det er alt fra en hårdel så stor som et kronestykke, opp til en hel parykk. Alt blir spesialbestilt og spesiallaget for hver enkelt kunde.

Det er noen ganger også mulig å utføre hårtransplantasjon på kvinner, men det er sjelden.

- Kvinners hårvekst og håravfall er annerledes enn hos menn, menn har et mer forutsigbart hårtap, derfor er det flest menn vi hjelper på denne måten, fortsetter Midtgarden.

Økende problem

Hårtap er et økende problem for kvinner, de siste årene har det kommet flere og flere kvinner og bedt om hjelp. 

- De siste årene har så mye som oppimot 70 prosent av alle nye kunder vært kvinner, noe som tyder på at det er flere kvinner som sliter med hårtap, men også at det er flere som får øynene opp for at det faktisk er hjelp å få, avslutter Midtgarden.