Den raskeste måten å få kontroll over urenhetene på er å bestille en dyprens i en hudpleiesalong, mener hudterapeut Eli Holme Lie.

- Mange kvinner sliter med uren hud i ansiktet. Hva er årsaken til dette?
- Kviser og uren hud er normalt i puberteten, men dukker gjerne også opp i 20-, 30- eller 40-årene. Årsaken til uren hud i voksen alder varierer. Den vanligste årsaken er at man er genetisk disponert, men vi ser også at stress kan gi akne. Høyt inntak av sukker og raske karbohydrater kan føre til økning av hormonet testosteron som igjen gir akne i voksen alder, spesielt for de som er disponert for kviser i utgangspunktet. Dessuten oppdager vi stadig økt akne på grunn av enkelte hormonbaserte prevensjonsmidler. Kremer og makeup av dårlig kvalitet og fete kremer med oljer av for eksempel mineral- eller parafinoljer tetter porene og kan være årsak til akne utbrudd.  Det å unnlate daglig rengjøring av uren hud forårsaker unødvendig spredning av urenheter, sier hudterapeuten.

- Hva kjennetegner uren hud?
- Personer med uren hud har fet hudtype. Enten i hele ansiktet, eller i T-sonen.  Det finnes både hvite og svarte hudormer.  De svarte hudormene er åpne og talget i huden okisderer i kontakt med luft og blir svarte.  Vi ser områder av tilstoppede eller store porer, kviser, røde og blanke områder eller ujevn overflate. Akne ses som røde ømme kuler på huden og kan utvikle seg videre til større hevelser med puss, forklarer Holme Lie.

- Hvordan kan kvinner unngå uren hud?
- Den raskeste måten å få kontroll over urenhetene på er å bestille en dyprens i en hudpleiesalong. Etter en dyprens kan hudterapeuten med sikkerhet foreslå de rette hjemmeproduktene og en skreddersydd behandlingsplan.

Kombinasjon med jevnlig dyprens etterfulgt av urtepeeling i en hudpleiesalong viser seg gang på gang å gi optimale og raske resultater på uren hud. Ved å fjerne tiltstoppingene i porene stoppes urenhetene. Det sørger for minimalt med urenheter. Hvor ofte behovet for hudrens melder seg avhenger av talgproduksjonen.

For å bekjempe uren hud med raske resultater og langsiktig virkning er urtepeel etter dyprens et mirakel for uren hud. Med over 30 års erfaring som hudterapeut har jeg jobbet med utallige behandlingsteknikker og hudpleieserier, med og uten legesamarbeid, men jeg har alltid måtte ta tilbake peelinger laget av kraftfulle urter, sier Holme Lie og fortsetter:

- Planteingrediensene er medisinsk utviklet og utprøvd verden over, i en årrekke. Urtene er sterkt antibakterielle, betennelsesdempende, beroligende, pleiende samtidig som de stimulerer cellefornyelsen. De jobber fra innsiden og dypereliggende urenheter forsvinner raskere, porene strammes opp, arr blir mindre synlig og huden får en jevnere overflate. Samtidig er det en super populær antirynke og partypeel med optimal glød.

Etterspørselen etter det det grønne, organiske, naturlige og parabenfrie alternativer har aldri vært større.  Urtepeelingen vi jobber med, har samme ph som huden og stripper derfor ikke hudbarrieren.  De sensitive som ikke tåler syrer er lettet over at de også kan ta en så effektiv behandling og bekjempe uren hud.

Renserutiner hjemme med egnede produkter morgen og kveld er en betingelse for å unngå acne. En er avhengig av kremer og renseprodukter som regulerer talgproduksjonen, løser opp tilstopping av porene og som virker bakteriedrepende.