Finn ut din hudtype

Når man skal velge hudpleieprodukter og finne ut hva som hjelper for å pleie akkurat din hud, er det viktig å identifisere hva slags hudtype man har. For å finne ut av dette kan man kontakte en hudlege eller se nærmere på forskjellige tester man kan finne på Internett.

Alder spiller en viktig rolle

Vær og temperatur spiller med på å prege hvordan huden vår tar seg ut, men det som spiller den viktigste rollen er alder. Dette er derfor en viktig ting å tenke over for å beholde hudkvaliteten utover vinteren.

20-årene

I ung alder er det viktig å forebygge huden for skader og bruke milde produkter. Det er viktig å rense huden ofte, samtidig som man bruker dagkremer som også inneholder solfaktor.

30-årene

Når man blir eldre, vil man etter hvert merke rynker og fine linjer rundt spesielt munn og øyne. Om kvelden anbefales en næringsrik og fetere rensekrem. Om morgenen bør man bruke en rensekrem med AHA-syrer som holder huden glatt.

40-årene

I denne alderen opplever mange at huden ikke lenger tar like bra vare på fuktighet og at den mister noe av gløden. Krembasert rens vil være mer effektiv enn gelébasert, og en dagkrem med peptiner bidrar til å styrke kollagenet i huden.

50 +

Med tørrere og mer elastisk hud, er det viktig å bruke en såpefri rensekrem morgen og kveld. Huden er flinkere til å absorbere serum enn kremer, og et serum med peptider eller antioksidanter anbefales påført mens huden fortsatt er fuktig etter rensing.

Fuktighet og pleie

Den lave luftfuktigheten som oppstår om vinteren sammen med den kalde luften, er ofte hovedgrunnen til at huden trenger mer fuktighet enn om sommeren. Noe av det aller viktigste for sunn hud om vinteren er derfor å tilføre masse fuktighet. Både kropp og ansikt må smøres med en god krem hver dag, og om vinteren er det viktig å bruke en fetere krem enn om sommeren. For at huden skal nyte godt av kremene og behandlingen du tilfører den, er det viktig at du renser huden godt morgen og kveld. Ettersom luften gjerne er mer forurenset om vinteren, kan man gjerne rense huden to ganger etter hverandre for bedre resultat. Man bør også skrubbe huden en til to ganger i uken for å fjerne døde hudceller slik at produktene du bruker kan trekke seg ordentlig inn og fungere slik de skal.