Huden gjennomgår en rekke forandringer fra fødsel til alderdom, og disse forandringene er helt normale. Men graden av forandring bestemmes av livsstilsfaktorer som for eksempel sol, røyking og hormonelle endringer, men også i stor grad arv fra foreldre, forteller operasjonssykepleier Sissel Finvold.

Bort med sjenerende akne

Kviser, eller akne, oppstår gjerne i puberteten og varer noen år, for så å forsvinne uten å etterlate seg spor. For enkelte kan imidlertid kviser bli svært sjenerende, og noen får stygge arr som for mange er et stort problem.

– Konsultasjon foretas alltid før kunden settes opp til behandling av kviser og akne, og det gis grundig informasjon om forberedelser til behandlingen. Ved vår klinikk behandler vi alltid unge mennesker med syrekremer først, opplyser Finvold.

Konsultasjon foretas alltid før kunden settes opp til behandling av kviser og akne, og det gis grundig informasjon om forberedelser til behandlingen. Ved vår klinikk behandler vi alltid unge mennesker med syrekremer først, opplyser Finvold

Vakker hud

Laseren skaper en stråle med intensivt lys som penetrerer dypt ned i huden der den avgir en kontrollert mengde varme. Det ytre hudlaget beskyttes av nedkjøling. Når huden skal strammes opp, blir underhuden varmet opp slik at kollagenet trekker seg sammen. Denne formen for laserbehandling strammer opp huden de fleste steder på kroppen. Laseren er enestående på uønsket hårvekst. Den kan også fjerne sprengte blodkar på ben/ansikt samt sjenerende pigmentflekker. Sammen med hudprogram og peelinger kan den også gi økt kollagen- og elastindannelse. Dette øker spensten i huden slik at man oppnår økt fasthet og hudforyngelse.


Mange er plaget av sjenerende og meget synlige sprengte blodkar i ansiktet, f.eks. rundt nesepartiet eller på hele kinnet.

– Disse fjernes meget enkelt og raskt, og behandlingen gir svært lite ubehag, forteller Finvold.

Bli kvitt pigmentflekkene

Mørke pigmentflekker er et stort problem for mange. Ansikt, hender og bryst er mest utsatt. Dette kan skyldes soleksponering, hormonpåvirkning, bruk av parfyme eller annet som irriterer huden. Pigmentflekkene fjernes ved at laserstrålen avgir varme som gir en kontrollert lokal forbrenning av hver enkel pigmentflekk. Laseren føres over det området hvor pigmentflekkene skal fjernes, mens den sender ut bølger av sterkt laserlys. Dette gir en noe stikkende smerte under selve behandlingen, men denne er forbigående. Området kjøles godt ned i etterkant. Det er normalt å bli rød og hoven i huden etter behandling, men dette er forbigående. Pigmentflekkene vil gradvis bli mørkere i fargen i løpet av noen timer, før de flasser naturlig av huden etter 4–8 dager.

Antall behandlinger

– Antall behandlinger som kreves for å få et tilfredsstillende resultat, er avhengig av dine forutsetninger og behandlingsområdet, informerer Finvold.

– I enkelte tilfeller kan flere behandlinger være nødvendig for å oppnå ønsket effekt av behandlingen. Hvilken behandling som passer best i ditt tilfelle får du råd om ved konsultasjon på klinikken. Det er forskjellige priser for de ulike behandlingsalternativene og ved de ulike klinikkene.