Vinteren er en vrien årstid for hudpleie, da kombinasjonen av kald vind og tørt inneklima skaper unødvendige plager for mange. Folk med ekstra sensitiv hud kan til og med utvikle eksem i de kaldeste månedene. Frykt ikke, her er ti gode tips som holder huden din myk og fuktig gjennom mørketiden!

  1. Dropp varmt vann. En god og varm dusj er for mange en lindrende trøst i vinterkulda, men det er en av de største årsakene til tørrhet og kløe. Hold deg til lunkent vann, og ikke dusj mer enn 5-10 minutter.
  2. Klapp deg tørr, ikke gni. Små sprekker i hudlaget blir enda verre hvis man gir det for røff behandling. Har du mye tid til overs er lufttørking det aller beste.
  3. Nå som du er tørr, kan du påføre fuktighetskrem med en gang. Da absorberer kroppen fuktigheten raskest og mest effektivt. Bruk gjerne en fet krem om vinteren.
  4. Smør inn mer enn juleskinka.  Hvis kroppen din tørrere enn dette tipset, er olje tingen. Mange tror det gjør huden fet og uren, men det funker faktisk ypperlig som både fuktighetskrem og sminkefjerner. Jojobaolje kan for eksempel brukes til både ansikt, kropp og hår.
  5. Lag din egen kroppsskrubb. Neste gang du trakter kaffe, ta vare på kaffegruten. Denne kan blandes sammen med kokosolje, grovt salt eller sukker og noen dråper med eterisk olje for god lukt. Skrubb inn og vask av, helt enkelt.
  6. Finn frem brystvortesalven din. Tørre lepper ser ikke bra ut, og det føles heller ikke godt hvis de sprekker opp. Lanolinoljen i brystvortesalve fukter leppene over lang tid, og man trenger ikke bruke mye.
  7. Drikk nok vann. Et så enkelt tips, men akk så viktig. Vann er det viktigste for å holde huden hydrert innenifra!
  8. Bruk mindre såpe og sjampo. Dette er spesielt viktig før du skal ut om morgenen. Fettproduksjonen er da på topp, og hvis du vasker det vekk vil man slite med tørr hud resten av dagen. pH-nøytral såpe uten parfyme og sterke sulfater funker best.
  9. Den tørreste huden er ofte den du ikke ser. Albuene og huden mellom fingrene har en tendens til å glemmes, ha en rutine på å smøre inn hele kroppen.
  10. Unngå ullplagg og kunstfiber som innerste plagg. Disse kan virke irriterende på huden og gi kløe. Bomullsklær som ikke er for tettsittende er å anbefale.