A-vitamin virker forebyggende med tanke på en rekke hudsykdommer. Visste du at hudkreft er en av de hyppigst forekommende kreftformer blant kvinner? spør Yvonne Palacios.

Yvonne Palacios er mangeårig hudterapeut, har undervist ved hudpleiefagskoler. Hun brenner for ingrediensteknologi, og hva profesjonell hudpleie har å si for hudens tilstand. Yvonne er også kostholdsterapeut med mye kunnskap om viktigheten av et sunt kosthold kombinert med daglig hudpleie regime. Hun er også produktansvarlig for Environ i Norge.

Dokumentert effekt

- Hudpleieserien fra Environ er utviklet av doktor Des Fernandes. Over 30 år med kontinuerlig forskning og dokumentasjon av A-vitamin har resultert i utallige internasjonale utmerkelser gjennom publiserte studier, sier hudterapeuten og fortsetter;

- Han har eksperimentert med ulike typer vitamin A, og har siden oppstarten i 1983 funnet frem til riktig mengde og effektive sammensetninger i sine produkter. Dette har resultert i ett unikt kvalitetsikringsstempel fra Swiss Vitamin Institute på hver flaske, en bekreftelse på at produktet inneholder de ingrediensene og de mengdene som det er lovet at de skal inneholde, blant annet vitamin A og antioksidanter.

Kosthold og A-vitamin

God hudpleie handler ikke lenger bare om å forlenge vårt ungdommelige utseende. Med større, daglige miljøpåvirkninger blir det viktigere og viktigere å gi huden næring. Ordentlig næring.

- Et balansert og riktig kosthold er viktig, men når vi spiser A-vitamin er det mange organer som prioriteres før det når ut til huden vår.  Huden tar opp A-vitamin som påføres utenfra og hudceller har egne mottakere for A-vitamin. Her vil de være med å beskytte hudens DNA og derved være en av våre fremste ingredienser for å holde huden frisk og sunn, understreker Palacios.

Kreftforebyggende

Hudkreft er en av de hyppigst forekommende kreftdiagnosene i den vestlige verden. Norge ligger her dessverre blant topp ti land på listen.

En medisinsk fellesnevner for alle som får diagnosen er at de har mangel på vitamin A, som er essensielt for sunn hud.

- Denne serien kan ikke kurere hudkreft eller garantere at du aldri får det. Spiser vi sunt og gjør andre forebyggende tiltak mot kreft – som å påføre huden en kvalitetsrik og helt korrekt type vitamin A, er dette et godt forebyggende tiltak mot hudkreft, sier eksperten på hudens helse.

Behandlinger og produkter

Environs produkter er utviklet med aktive ingredienser som styrker cellene og gjør huden sunn. Disse kan brukes hele året, også om sommeren.

- Det er da huden trenger vitamin A som mest, sammen med beskyttelse mot solen. 

- Serien er basert på et opptrappings system av hjemmeprodukter, hvor man i tillegg kan få profesjonelle behandlinger i klinikk. Serien og behandlingene tilbys kun hos autoriserte klinikker etter grundig konsultasjon, og er ikke tillatt solgt på nett, avslutter Palacios.