Typisk for mannens hud er at den har større porer og produserer mer talg, huden er også fetere og hårveksten hos menn er større enn blant kvinner. Akne, flasseksem, ingrodde hår, hårsekkbetennelser, arr og store porer er vanlige hudproblemer som menn sliter med.

- Det er gledelig at vi ser en økende tendens til at menn søker profesjonell hjelp for å behandle ulike hudproblemer, for hudhelse er like viktig for menn som for kvinner, sier Anne Karen Taule i Haugsund Hudpleieklinikk.

Cityskin

I dag har vi fått et nytt begrep som heter Cityskin. Cityskin skyldes en livsstil der vi sitter mye foran PC-skjermen, snakker i mobil eller går ute i forurenset luft. Slike ytre påvirkninger kan føre til at huden føles irritert, stram, tørr og sensitivisert.

- Vi kan hjelpe mannen med dette og mange av de som oppsøker oss merker at hudbarrieren styrkes gradvis etter behandling, sier Taule.

Raske, effektive behandlinger

- Som fysioterapeut ser jeg daglig verdien av en regelmessig trening, hvordan trening styrker kroppen og holder den sunn og spenstig. Det samme gjelder hud og hudpleie, der spesielt urtebehandlingen er som en skikkelig trengingsøkt, forklarer Taule.

Anne Karen Taule, fysioterapeut og hudterapeut. Foto: Karina Lange

Behandlingen er kraftig sirkulasjonsøkende og stimulerer alle funksjonene som svekkes med årene, samtidig som den rydder opp i eventuell ubalanse i huden. Hudens naturlige funksjoner stimuleres og hudfornyelsen skjer betydelig raskere. Huden blir i likhet med kroppen både sterkere, sunnere og mer spenstig med denne urtebehandlingen. 

- Mange av gutta har kanskje ikke tenkt tanken på at de kan få hjelp til å løse hudproblemene sine, og blir veldig takknemlige når de får hjelp. Det er mannlige superstjerner som David Beckham og Ronaldo som har banet vei og har skapt en trend der det er akseptert at også menn får profesjonell hjelp til å se bra ut, forteller Anne Karen Taule.