– I dag finnes det skånsomme og effektive alternativer til de som ikke ønsker kirurgiske inngrep, informerer ansiktskirurgen.

– I motsetning til ansiktsløft varer ikke injeksjonsbehandlinger evig, men resultatet ser mer naturlig ut og man unngår risikoen for varige skader.

Behandling og produkter

Restylane og Juvederm består av ”fillere”. Preparatet som injiseres, består av stabilisert hyaluronsyre som finnes naturlig under huden. Stoffet brytes gradvis ned for så å forsvinne helt. Varigheten varierer fra tre til tolv måneder, avhengig av type filler og hvilket område som behandles. Det finnes også injeksjonsbehandlinger som lammer muskulaturen i området der rynkene befinner seg. Når stoffet injiseres, blir nerveimpulsene blokkert på de aktuelle ansiktsmusklene og musklene forhindres i å trekke seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten skjemmende rynker. Det tar gjerne tre til fire dager innen rynken glattes delvis eller helt ut. For å opprettholde virkningen, bør behandlingen gjentas hver fjerde til sjette måned.

– Sjansene for allergiske reaksjoner er sjeldne, men mennesker som bruker blodfortynnende og som lett får herpesutbrudd rundt munnen bør unngå slike behandlinger, opplyser Wenus.

– Det er dessuten viktig å påse at behandlingene utføres av fagkyndige leger.

Aktuelle behandlingsområder

Filler som Restylane og Theosyal er produkter med hyaluronsyre som fyller ut fine hudlinjer, rynker og arr, og som kan benyttes til å gi hud og lepper mer volum og fylde. Preparatet egner seg spesielt godt til hudfolden fra nesevingen ned mot munnviken, samt hudfurer. Fillerne benyttes også til å øke volum og korrigere områder med slapp hud. Resultatet er synlig umiddelbart etter behandlingen. I markedet finnes også behandlinger som egner seg spesielt godt til ”sinnarynken” som mange får mellom øyenbrynene, pannerynker samt smilerynker som med årene setter seg i området rundt øyene.

– Ved å injisere stoffet riktig, kan også såkalte ”trøtte øyne” få et synlig løft, og man får et mer våkent og opplagt utseende, sier kirurgen.

Under forutsetning av at dosering av legemiddelet og innstikksted er korrekt, skal stoffet kun virke på de spesifikke musklene som behandles og et normalt ansiktsuttrykk uten rynker opprettholdes.