Huden svekkes som følge av blant annet forurensing og en hektisk livsførsel, og det blir mer og mer akseptert at også menn har et ønske om å ta vare på huden sin. Eli Holme Lie har praktisert som hudterapeut i over 30 år, og hun sier at det er en økning i hudproblemer, både hos kvinner og menn, og at det derfor er viktigere enn noen gang å søke profesjonell hjelp.

− Vi ser at menn kan ha en tendens til å droppe solbeskyttelse, men det er like viktig for menn å bruke produkter som beskytter mot sol og stråling.

− Det er mange årsaker; blant annet miljøforurensing, UV- stråling, kosthold, stressnivå, en manglende indre balanse og stråling fra den økende skjermbruken. Det som er interessant er at vi ser en økning i besøket fra klassisk utypiske grupper menn, for eksempel fra menn som jobber i Nordsjøen, håndverkere som jobber mye ute og menn som trener mye. Aktive menn som oppholder seg mye ute får ofte hudproblem som følge av miljø- og klimafaktorer. Mange sliter med sensitivisert hud som følge av hardt vær og tøft klima. De opplever dehydrering, sprengte blodkar, solskader med pigmentforandringer og tilhørende slapp og rynkete hud.

Det er hjelp å få

Mange av dem har kanskje ikke tenkt tanken at de kan få hjelp til å løse hudproblemene sine, og blir veldig takknemmelige når de får hjelp, forteller Holme Lie.

− Vi ser at yngre menn i økende grad kommer til salongen for å behandle ulike hudproblem. Det er godt å se at de også kan oppleve gleden ved å ha en sunn hud.

− Jeg behandlet en mann som jobber i Nordsjøen. Han fikk behandling for rød, inflammatorisk og irritert hud som følge av dehydrering. Han hadde behandlet dette hudproblemet med kortison, men over tid fører denne behandlingen til at huden blir tynnere; den har en brannslukkingseffekt som ikke fungerer i lengden. Han begynte å bruke produktet jeg anbefalte, han lot også flere av kollegaene bruke det samme produktet, og nå vil alle ha det. Jeg ser er at det finnes mange menn som trenger informasjon om at det faktisk finnes produkter som hjelper.

Hudpleieren vil gjerne nå frem til flere menn, slik at de kan få gitt dem en mer riktig oppfatning av hva en god behandling for huden handler om.

− Vi ser at menn kan ha en tendens til å droppe solbeskyttelse, men det er like viktig for menn å bruke produkter som beskytter mot sol og stråling. Sol øker aldringsprosessen, gir pigmentforandringer, forverrer akne og øker risikoen for hudkreft.

− Denne behandlingen er som å gi huden en skikkelig treningsøkt.

En av de store, nye hudpleietrendene er såkalt green peel utført av en en hudterapeut. En svært effektiv vevsoppstrammende behandling som bekjemper tidlig aldring, tap av spenst med bedring på akne, arr og store porer, ifølge Holme Lie. Hun anbefaler denne behandlingen også for menn.

− Green peel har en styrkende effekt på huden. Det er en helt naturlig urtebehandling som styrker huden på utsiden og innsiden på samme tid. Denne behandlingen er som å gi huden en skikkelig treningsøkt. Jevnlige treningsøkter med green peel sammen med tilpassede hjemmeprodukter gir en sterk, spenstig hud.

Mer akseptert hos yngre menn

Det er viktig å fjerne de tradisjonelle barrierene som finnes rundt hudpleie for menn, sånn at også de kan oppleve gleden ved å ha en sunn hud, sier Holme Lie.

− Vi ser at yngre menn i økende grad kommer til salongen for å behandle ulike hudproblem som for eksempel akne, flasseksem, fet hud, store porer, talgopphopninger, inngrodde hår, hårsekkbetennelse eller for å unngå tap av spenst. Det er godt å se at de også kan oppleve gleden ved å ha en sunn hud i balanse, avslutter Holme Lie.