- Huden svekkes som følge av forurensing og hektisk livsførsel. Samtidig ser vi en større aksept for at menn ønsker å ta godt vare på huden sin, og de ønsker i økende grad behandling for ulike hudproblemer, som akne, fet hud, store porer, flasseksem, sensitivitet og talgopphopninger. Inngrodde år og betente hårsekker er også et problemområde for menn, forklarer Lie.

Dropper solfaktor

Mange sliter også med sensitiv hud som følge av hardt vær og tøft klima.  Menn er i tillegg mer utsatt for hudkreft som følge av at de ikke beskytter seg nok mot de skadelige strålene fra sola, derfor er det viktig å søke profesjonell hjelp med huden.

- Vi ser at menn kan ha en tendens til å droppe solbeskyttelse. Men det er like viktig for menn å  bruke produkter som beskytter mot sol og stråling.  Sol øker aldringsprosessen i huden, gir pigmentforandringer, forverrer akne og øker risikoen for hudkreft.

Aktive menn som oppholder seg mye ute er også utsatt for andre hudproblemer som følge av miljø- og klimafaktorer. De opplever dehydrering, sprengte blodkar, solskader med pigmentforandringer og tilhørende slapp og rynkete hud.

- Flere og flere menn oppsøker hudpleiesalonger for å gi huden nødvendig pleie. Mange av dem har kanskje ikke tenkt tanken at de kan få hjelp til å løse hudproblemene sine, og blir veldig takknemlige når de først får hjelp, sier hudterapeuten. 

Sterke og fastere hud

Menns hud er sterkere enn kvinners fordi de mannlige kjønnshormonene, testosteron, øker produksjonen av kollagen, og det er dette som gir huden styrke. I gjennomsnitt er menns hud tykkere og er derfor ofte fastere, selv i høy alder.

Men tross gode gener, anbefaler Lie at menn tar hud på alvor.

- Daglige renserutiner med produkter som normaliserer talgproduksjonen og forhindrer unødvendige urenheter kan være lurt.  I tillegg er det viktig med en dagkrem med UV-beskyttelse.  Tilpasset dag- og nattkrem som tilfører huden virkestoffer som beskytter, pleier og styrker huden og forebygger skader er også å anbefale.