En løsning for de som plages av hårtap kan være hårerstatning, der ditt eksisterende og nye hår settes sammen. Etter 20 år med ”måne”, besluttet Frank Evensen (70) å ta håret tilbake. Likevel er han mest overrasket over at ikke flere unge menn gjør det samme.

Jeg visste ikke engang at det fantes denne formen for hårerstatning før jeg hadde fylt 70 år. Hele familien poengterer at det nye håret er flott og kledelig, og jeg synes jo det er litt rart at ikke flere yngre menn som lider av hårtap tar håret tilbake. Kanskje disse mennene i likhet med meg selv ikke kjenner til produktet, spør Evensen. 70-åringen lar alder være alder og ønsker å holde seg både sprek, moderne og arbeidsfør. Den tidligere distriktssjefen innen byggebransjen er særdeles fornøyd med at håret er tilbake og «månen» borte. – Jeg er veldig åpen om dette.

Jeg ser ingen grunn til at dette skal være verken hemmelig eller et tabuområde. Jeg er stolt av det nye håret mitt, sier han. – Like etter at jeg hadde fått montert hårdelen på hodet, dro jeg på badeferie. Jeg svømte i sjøen og dusjet, og håret satt som det skulle. Og det er jo så enkelt å få det montert på, skryter Evensen. Hver fjerde til sjette uke blir hårdelen erstattet med en ny hårerstatning som tilpasses gjennom klipping og et spesielt lim. – Det blir som å gå til frisøren. Jeg er også storfornøyd med fargen.

Hårerstatningen er integrert på en måte som gjør at den ser helt naturlig ut sammen med mitt eget hår, fortsetter han.

Og han råder samtidig unge (under 70) til å gjøre noe med hårtap. – Hårtap rammer jo veldig mange menn. Det er rart at ikke flere gjør noe med det. Jeg ergrer meg litt over at jeg selv ikke visste om denne formen for hårerstatning. Men nå har jeg i alle fall gjort noe med det, smiler han fornøyd.