– Med daglig pleie av huden vil du få en frisk hud, samtidig som du forebygger mindre plager ved barbering. Margareta Bogojevic er både hudterapeut, profesjonell makeupartist og aromaterapeut. Hun driver ALL Skin Care på Frogner. Til daglig har Bogojevic flere menn i salongen sin, som kommer blant annet for å få råd og veiledning til riktig bruk av produkter eller for å ta en rask ansiktsbehandling i lunsjen. Hun ser en trend blant menn der de stadig blir mer bevisste på eget velvære.

– For menn er det viktig å ha enkle rutiner som går raskt. Det mange glemmer er at det har skjedd en enorm utvikling de siste årene innen herreprodukter. Flere er låst i gamle vaner, med produkter som er fulle av alkohol og andre ingredienser som påvirker huden negativt, forteller hun.

Forebygging

Rød og irriterende hud etter barbering, inngrodde hår, sår og barberingskuler er plager som de fleste menn sliter med. Margareta forklarer at inngrodde hår trigges når skjegget kuttes og vokser tilbake i feil vinkel og tvinges tilbake rundt seg selv og inn i samme follikkel.

– Kroppen oppfatter dette som et fremmedlegeme og reagerer med rødhet, kløe og et hovent område som kan se ut som en kvise, sier hun. Dette kan løses enkelt ved daglig hudpleie.

– Frisk og velpleid hud har minimale problemer ved barbering. Derfor er det et poeng i seg selv at man skaffer seg nok kunnskap om temaet, særlig for menn som opplever å ha mye hudproblemer, sier hun. En hudterapeut har mye erfaring med ulike hudtyper, og også menns hud. Derfor kan de finne produkter som passer akkurat til deg.

– Kvinner og menn har forskjellig hud, så derfor trenger de helt andre produkter. En misforståelse blant mange er at hudpleie tar mye tid, men det er unnagjort like raskt som en tannpuss, sier Margareta.

Tykk skjeggvekst

Skjeggvekst kan være utfordrende, og enkelte sliter med svært tykt og grovt skjegg. Dette er avhengig av genetikk, etnisk opprinnelse og hormoner.

– Smertefull oppskraping eller lugging forårsakes av en barberhøvel full av skjeggstubber og sløve barberingsblader kan være noe av problemet, forteller hudterapeuten. Videre understreker hun at menn med tykkere skjegg har lettere for å plages av kløe, svie, rødhet, kutt og sår. Derfor må disse være spesielt nøye med hudpleien.