- Frykt for fremtiden?

- Ja, vi vet at man ofte får mindre hår når man er 60-70 år, og ettersom jeg alltid har hatt svært lite og tynt babyhår, så fryktet jeg at det kun ville bli verre. Takket være hårdelen så vet jeg nå at jeg vil ha fint hår også når jeg blir eldre. Det gir meg trygghet!

Ann Kristin hadde noe bedre hårvekst i ungdommen, men i 30-årsalderen var hun ikke fornøyd. Tre graviditeter påvirket hårveksten, og da Ann Kristin i tillegg fikk diagnosen cøliaki, sluttet håret helt å vokse.

 - Dessverre er naturlig hårtap hos en kvinne i 35-årsalderen, fortsatt tabu.

- Jeg tenkte jo på det, men man fortrenger også litt. Jeg kunne sikker ha levd med det tynne håret, men hvis man skal ut på noe, og man pynter seg, så ønsker jo alle å se pene ut. Løsningen da ble at jeg fokuserte på andre ting ved meg selv som jeg synes var penere enn håret.

Ann Kristin var i en indre prosess som strakk seg over ti år.

- Etter hvert klarte jeg å akseptere hårtapet og slo meg til ro og tenke; vel, slik er mitt hår, dette må jeg leve med. Omgivelsene har ofte forståelse for hårtap i sammenheng med kreftbehandling eller hårsykdom. Dessverre er naturlig hårtap hos en kvinne i 35-årsalderen, fortsatt tabu.

Da Ann Kristins trofaste frisør, Janne, nylig begynte å arbeide i Apollo Hårsenter Oslo, foreslo hun at et permanent hårsystem kunne være en god løsning. Ann Kristin var positiv. Etter noen justeringer er hun i dag svært fornøyd med sitt nye hår og ser lyst på livet.

- Nå er jeg godt fornøyd, og mitt råd til andre er å ikke vente så lenge med å gjøre noe med hårproblemet som jeg gjorde!