Ole Einar har litt av en karriere å se tilbake på, han fikk riktig nok ingen medalje på sitt første OL på Lillehammer i 1994, men kom sterkere tilbake i alle de senere vinterlekene hvor han totalt har innkassert åtte gullmedaljer, fire sølv og en bronse.

Teller vi også med verdensmesterskapene har han mottatt formidable 44 medaljer fordelt på 20 gull, 14 sølv og 10 bronse. I tillegg har Ole Einar også mottatt en hel rekke priser og utmerkelser, blant annet Egebergs Ærespris, Fakkelprisen, han har mottatt Sportsjournalistenes statuett og ble også tildelt Sotsji-OLs pris som beste mannlige utøver, blitt årets idrettsnavn og årets mannlige utøver for å nevne noe.  

Vi spurte Ole Einar om karrieren, trening og privatlivet da vi snakket med han tidligere i sommer:

Hva er du mest fornøyd med fra den siste vintersesongen?

Sportslig er det VM på hjemmebane. Det går inn som en stor opplevelse i min karriere. Så er det ingen tvil om at det å få vite at du skal bli far er noe av det største i livet. 

På ditt nivå er du vel snart å regne som en gammel mann, allikevel har vi forstått det slik at du ikke legger opp, men fortsetter karrieren i ytterligere to år til og sikter mot OL i 2018. Kan du fortelle litt om hva som ligger bak en slik beslutning?

Rett og slett at jeg har mer å gi og jeg er fortsatt motivert.  Det er fortsatt mange ting jeg kan bli bedre på. 

Hvordan ser en dag med trening ut for deg?

Det er veldig forskjellig. Helt avhengig av periode. Det legges en plan mot forskjellige mål. Forrige sesong var målet VM på hjemmebane. I år er planen verdenscupen. Akkurat nå er det mengdetrening som gjelder. Legge et grunnlag for å tåle mye konkurranse til vinteren

Andre menn har ikke mulighet til å trene like mye som deg, men har du noen råd om hva de bør gjøre som et minimum for å holde seg i form?

Det er lettere å trene om man setter seg et mål. Dette gjelder både toppidrettsutøvere og mosjonister. Fellesnevneren er at vi alle er mennesker. Ett råd jeg vil gi er å sette deg noen mål, gjerne sammen med noen venner. Motivasjon kommer og går, da er det viktig å kunne dra hverandre. 

Hvor høyt bør menn de legge lista når de skal trene?

Realistisk. Sette mål man ikke har sjanse til å nå kan være veldig demotiverende og ødelegge for fremgang.

Har du noen kostholdsråd til norske menn?

Spis vanlig mat. Norsk husmannskost er i hovedsak bra mat. Men dagligvare blir mer og mer industri, så kjøp og spis mat som du vet hvor kommer fra. 

Hvorfor er det viktig å holde seg i form og spise sunt?

En frisk og sunn kropp gir deg masse overskudd i hverdagen og spise bra mat holder deg frisk.

Har du noen sommerferieplaner?

Jeg skal jo bli far og alt det fører med seg og i kombinasjon med trening er vel ganske kort oppsummert min sommer. 

Hva ser du mest frem til i 2016?

At vi blir foreldre!