– Hver dag jeg kom hjem fra jobben hadde jeg null overskudd, og jeg pleide som regel å sovne fordi jeg var så sliten etter å hatt vondt en hel arbeidsdag. Det gikk selvfølgelig inn på meg, og påvirket mine hverdagslige gjøremål som å gå en tur i skogen, sier Nikolaisen.

Den direkte årsaken til smertene hennes har aldri blitt diagnostisert, og hun visste heller ikke hvilke behandlingsformer som måtte til for at situasjonen skulle bedre seg. Etter at hennes sønn til stadighet ble fortvilet over smertene hennes, ga han henne et treningsprogram og fire timer hos osteopaten Isabelle Aguilera på Veivalgklinikken i Drammen.

Tror på helheten

– Osteopaten min forklarte meg hva som skjer i kroppen og gjorde meg bevisst på helheten som kobler psyken min og de fysiske plagene jeg hadde. Jeg var ikke på dette tidspunktet klar over hvor mye smertene hadde holdt meg igjen, fordi jeg hadde blitt så vant med levemåten min. Jeg hadde faktisk bestemt meg for å leve livet mitt på denne måten. Men så møtte jeg Isabelle som er en fantastisk representant for yrket sitt.

Nikolaisen bestemte seg derfor for å besøke Isabelle på Veivalgklinikken ytterligere tre ganger med jevne mellomrom for bedre innsikt i kroppen, og sinnet sitt.

Har vært engstelig hele livet

– Jeg er en person som har vært engstelig hele livet mitt. Isabelle snudde på tankegangen min og fikk meg til å tenke annerledes. Helheten som osteopatien ga meg snudde derfor livet mitt til det positive. Jeg er nå bevisst på samtalene jeg har hatt med henne, og alle teknikkene jeg har lært. Smertene som jeg hadde hatt i så mange år avtok nesten helt.

I dag går Karin Nikolaisen sine turer i skog og mark, bader i sjøen og reiser med venninnene sine når hun finner tid til det. Om hun føler at smertene kommer tilbake ringer hun osteopaten sin og finner tilbake til pusteteknikkene, trykker på de riktige stedene og får en støttepartner som lytter og deler sin kunnskap.

Finner årsaken til problemene

– Som osteopat og menneske er jeg opptatt av sammenhengen mellom kropp og sinn. Alt du opplever i løpet av ditt liv setter seg i kroppen både gjennom nervesystemet og i bindevevet. I osteopatien lærer vi og utøver våre metoder på en helhetlig måte. Vi ønsker alle å finne årsaken til pasientens problemer, og ikke bare jobbe med de symptomene som er klare, sier osteopat på Veivalgklinikken, Isabelle Aguilera.

– Jeg tror nøkkelen i en behandlingsprosess er at pasienten er delaktig, og at de selv får en bevissthet rundt egen kropp og helse. Jeg jobber mye med nervesystemet, bindevevet og muskler i mageområdet for å hjelpe kroppen med å roe seg ned – slik at den kan får mulighet til å reparere seg på egenhånd, avslutter Aguilera